Šta je novo?

Problem je sledeci:Problem je sledeci:

MaNiAcK

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2003
Poena
619
Tcp/ip

Problem je sledeci:
Konektujem se na net najnormalnije, ali nista nece da uspostavi komunikaciju. Znaci icq ne radi, netscape, ie... nista(probao sam reinstall tcp/ip protokola i dial up adaptera, nije to). U netscapeu mi kaze sledece: not enought tcp/ip memory. Probao sam i drugog provajdera, nije ni to. Menjao sam i modem, ali nije ni to. E jedina caka je sto to jednostavno proradi posle odredjenog vremena... I onda o5 crkne. A da, masina je umrezena sa jos jednom, a na toj drugoj sve radi kako treba. U cemu je fazon?

Re: Tcp/ip

MaNiAcK je napisao(la):
Problem je sledeci:
Konektujem se na net najnormalnije, ali nista nece da uspostavi komunikaciju. Znaci icq ne radi, netscape, ie... nista(probao sam reinstall tcp/ip protokola i dial up adaptera, nije to). U netscapeu mi kaze sledece: not enought tcp/ip memory. Probao sam i drugog provajdera, nije ni to. Menjao sam i modem, ali nije ni to. E jedina caka je sto to jednostavno proradi posle odredjenog vremena... I onda o5 crkne. A da, masina je umrezena sa jos jednom, a na toj drugoj sve radi kako treba. U cemu je fazon?
Caka ti je bas u mrezenju znaci u lan konekciji moj savet koristi program PPPsharPro lako ga mozes naci na netu,imas u help-u detaljno upustvo za svaku vrstu konekcije(icg,ie....) i resices problem.Taj program instaliraj na racunar koji je glavni odnosno koji je povezan sa netom a na drugom ukucaj parametre koje imas u help fajlu.:wave;

Mislim da me nisi skapirao, na obe masine je po jedan modem, s tim sto na jednoj sve radi kako treba, a na drugoj *****ava.

kucaj sledecu komandu:

> ping www.benchmark.co.yu -l 4

jel radi?
probaj da pingujes i tu drugu masinu, recimo

> ping 192.168.0.2

naravno ubaci IP od te masine. javi dal' radi...

ps. jesi li koristio neki tweaker za ubrzanje internet konekcije, i koji?

Ping na bench ne radi ali na ovu drugu umrezenu masinu radi najnormalnije.

Probaj da podesis ponovo TCP/IP na masini na kojoj ne radi. TCP/IP -> DialUp podesis po uputstvu koje si dobio od provajdera. Pazi samo sta ces da stavis kao gateway (ako stavis da to bude ip druge masine, onda ti nece raditi). Mora da bude ili IP lokalne masine, ili 127.0.0.1

Nazad
Vrh Dno