Šta je novo?

Problem: Internet ADSL Telekom na Visti - potrebna pomoć?

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo imam problem na sestrinom racunaru na kojem je instalirana vista 32 bit.Znaci sve je instalirano kako treba.Modem je huawei mt882 i vezan je preko usb kabla i instaliran je drajver koji se dobije uz modem.U device manageru prikazuje da je sve lepo instalirano i net radi odlicno dok radi.Onda odjednom ne moze da se pristupi internetu i jedina mogucnost koja pomaze je restart racunara i onda proradi i radi jedno par sati i opet nema neta.Posto zajedno koristimo adsl iz mt882 je do mene dovucen mrezni kabl i kod mene bez problema radi net konstantno na visti 64 bit.Znaci bez ikakvih prekida.Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio.Inace u pitanju je vista ultimate 32 bit.Nijedan antivirus nije instaliran,a vista je instalirana pre par dana.
Eto ako neko ima ideju sta bi mogao biti problem voleo bih da je cujem.
Pozdrav.

a da probas preko LAN-a da vezes to?
Pa mogu da probam preko lan-a cisto da ga testiram.Ali preko lan-a je vezan moj komp na kome je vista 64 bit a za nju nema drivera za ovaj moj modem huawei mt882.Znaci vista 64 bit nece da radi preko usb kabla posto nema drivera.Tako da lan prikljucak moram koristiti za moj komp na kome je vista 64 bit.Inace kad se instalira xp i zakaci modem preko usb-a kabla onda sve odlicno radi.Znaci problem je samo sa vistom.

@bojke1

Iskreno da ti kazem ne znam sta moze da bude problem jer moze da bude i neka glupost mada ja tipujem najvise na drivere za vistu za taj modem.Ali problem mozes da resis najlakse ako uzmes mali 5-portni switch i povezes i jedan i drugi racunar preko lan kabla.Veruj mi da ce tako glava najmanje da te boli.

Poz

Pa mogu da probam preko lan-a cisto da ga testiram.Ali preko lan-a je vezan moj komp na kome je vista 64 bit a za nju nema drivera za ovaj moj modem huawei mt882.Znaci vista 64 bit nece da radi preko usb kabla posto nema drivera.Tako da lan prikljucak moram koristiti za moj komp na kome je vista 64 bit.Inace kad se instalira xp i zakaci modem preko usb-a kabla onda sve odlicno radi.Znaci problem je samo sa vistom.

Kupi swic i resi se muke!

Ok ako to resava probleme kupicu ga.Vama u svakom slucaju hvala na savetima.
Pozdrav.

Odgovor je vrlo lak: Zvanično ovaj ruter nema podršku za vistu (32 i 64). Vista usb drajver ne postoji.

Poslednja izmena:
@ppredrag

U pravu si,zvanicno ne ali postoje varijacije na temu koje bi trebale da rade pa eto zbog toga i ova tema.

@boZZaP

Zaboga chovece,zasto,kako?Taj beli HG510 ruter je apsolutni krsh koji ljudi menjaju i sami kupuju rutere.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Kao sto neko rece, swic, imao sam isti problem i swic je bio resenje, oba kompa okaci na lan i bice ok

@ppredrag

U pravu si,zvanicno ne ali postoje varijacije na temu koje bi trebale da rade pa eto zbog toga i ova tema.

Ma ne vrede tu nikakve varijacije na temu druže jer sam i ja sam obrnuo ceo internet u potrazi za rešenjem. Neće ovaj usb havajac na vistu pa moš u majku da se vratiš:S:

Ja imam Vistu 64, a buraz XP. Uzeo sam Netgear-ov 5-port switch/ruter i sve radi bez problema vec preko godinu dana....
U firmi sam nekad imao taj modem zakacen direkt na XP komp preko USB. Ne daj Boze! Imao je neki prekid svaka 2 min ... taman stavis nesto sa rapida da se skida kao free i kvrc .... ajd cekaj ispocetka pa ponovo .... i tako u nedogled, a bio sam uporan :)))
Elem, imaju oni (modemi) cesto neku muku kad su vezani na USB pa cak i sa XP (za koji navodno postoje drajveri).
Osim toga switch-om ces resiti problem da uvek mora da bude ukljucen i sestrin komp kad ti hoces da se nesto kacis....

Poslednja izmena:
@DrStrangelove

Nema switch veze sa tim da jedan komp mora stalno da bude upaljen u ovom slucaju,Nije share-ovana konekcija vec su oba racunara direktno prikacena na ruter/modem..
Poz

Mozda nisam dobro shvatio, ali ucinili mi se da je covek vezao ADSL na USB (kompa gde je Vista 32) jer mu je mrezna zauzeta mreznim kablom (crossover) kojim je povezn sa drugim kompom (gde je Vista 64 za koju nema USB drajvera za modem), pa je zato samo jedan komp vezan na ADSL i mora sheruje ....
A switch ima veze sa tim da NE mora jedan komp da bude stalno upaljen i da ne mora da se seruje veza :)

Poslednja izmena:
@DrStrangelove

Ne.MT882 ima na sebi dva porta jedan za usb jedan za lan.Jedan racunar je povezan preko usb-a drugi preko lana.I jedan i drugi imaju istovremeno net bez obzira da li je drugi racunar upaljen ili ugasen.Problem je u ovom slucaju sto za ovaj modem/ruter ne postoji driver(zvanican)za vistu vec samo za xp kada je u pitanju povezivanje racunara i modema/rutera preko usb-a.U ovom slucaju ti driveri prave problem(najverovatnije) i non stop se konekcija prekida i pomaze samo restart racunara.A ubacivanje switcha i povezivanje oba racunara preko njega resava problem jer izbacuje iz upotrebe usb port na ruteru/modemu koji ne radi kako treba na visti.

Pozdrav

Hmmmm ... da, tek sam sada provalio. To je zato sto ja po default-u smatram da ima lokaknu mrezu, kao ja, pa ako vec nema switch ili nema lan sa drugim kompom ili ima 2 mrezne u svom kompu (sto mi opet nije palo na pamet).
Kako god, sa switchom resava i to sa lokalnom mrezom (ako zeli) :)

Takodje, moja poenta je bila da moze biti problema i na XP sa MT882 kada se poveze na USB

Pozdrav i hvala na razjasnjenju!

glavni i osnovni problem koji niko nije pomenuo je sto je mt882 single user ruter, znaci ili lan ili usb kada iskoristis oba porta dolaze i potencijalni problemi, nije obavezno vec zavisi od slucaja do slucaja... naravno bolje radi na lanu nego na usb-u kao i svi ruteri a ako ti treba vise kompova kupis bilo koji switch i resio si sve probleme... a ovi komentari baci to djubre i zameni za hg510? hahahahaha to moze napisati samo neko ko totalno nema iskustva sa ovim ruterima a voli da misli da je rekao nesto pametno, nije bench kao sto je nekad bio definitivno....

Poslednja izmena:
@d@FFy

Moje iskustvo nije takvo..Rade i lan i usb vec dve godine uporedo bez ikakvih problema

Poz

rekoh od slucaja do slucaja, iskustva ljudi su razna i 1001 faktor ima u tome, nekome radi bez problema a nekome blokira ruter ili puca taj jadni usb drajver na svakih 5 minuta, poenta je da je fabrika predvidela i napravila taj uredjaj kao single user ruter i ako postoji potreba za vise kompova uzmes najjeftiniji switch i pustis mt882 da odradi ostalo.

Poslednja izmena:
Ma meni je do sada dobro radio huawei mt 882 jer je ne sestrinom racunaru bio instaliran xp i vezan je preko usb-a, a na mom racunaru vista 64 bit vezana preko lan-a.Problem je nastao kad je kod sestre instalirana vista 32 bit a kod mene ostala vista 64 bit.Od tada se kod nje desavaju prekidi i jedino pomaze restart racunara.Ali videcu ovih dana da kupim switch posto mi ionako treba da spojim dva racunara i spojio bih i satelitski risiver dreambox dm500s da i on ima pristup netu.
U svakom slucaju hvala vam na sugestijama i savetima.
Jos sam nesto hteo da pitam.Koji model switch-a bi ste mi preporucili a da nije preskup?Nesto do 20 eura bi mi odgovaralo.

@bojke1

Ma nema koji model switcha,idi i uzmi prvi koji nadjes za 600-700 kinti.Meni su tp-linkovi dobro radili.Iz mog iskustva bilo koji mali(nemoj bas nekog kineza) 5 portni switch ili ako ti treba vise portova uzmi 8 portni.

Poz

@bojke1

Ma nema koji model switcha,idi i uzmi prvi koji nadjes za 600-700 kinti.Meni su tp-linkovi dobro radili.Iz mog iskustva bilo koji mali(nemoj bas nekog kineza) 5 portni switch ili ako ti treba vise portova uzmi 8 portni.

Poz
Ok hvala na odgovoru.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno