Šta je novo?

Problem interferenca zvucne i graficke

paloma

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2008
Poena
320
Da li neko zna koje je resenje problema interference izmedju zvucne i graficke kartice? Imam eksternu usb lexicon alfu zvucnu i koristim graficku integrisanu u i5 2400, problem je brujanje u monitorima behringer kojima sam zamenio stare prodipe. Brujanje je konstantno, bez obzira na pojacanje signala, cak se i menja u zavisnosti od slike koja se prikazuje na monitoru, svetlija izaziva brujanje malo vise frekvencije dok tamnija malo nize, brujanje nestaje kada ukljucim skrin sejver odnosno kada nema signala sa graficke. Zanimljivo da na starim prodipe nisam imao brujanje. Da li cu problem resiti ako stavim balansirane kablove od zvucne do monitora?

Udalji monitore tona od monitora slike. Možda su ti blizu a nisu zaštićeni od interferenci. Naravno, zašto da ne staviš i balansirane kablove, valja se.

..trebalo bi da pomognu balansirani kablovi...ince kakvi su behringer monitori-jel su iz truth serije??

Ma magnetno su zasticeni, nije do toga, kad ih povezem na telefon nema brujanja iako su i dalje pored monitora. Uzeo sam ih na akciji, oba za 130 evra sa dve godine garancije, model behritone c50a. Ekstra cena ekstra zvuk.

Pokušaj sa nekom grafičkom koju možeš i da vratiš i dobiješ pare nazad. Tada će sve biti jasnije. Probaj odmah i sa raznim podešavanjima integrisane grafičke, u prvom redu refresh rate. Inače ti monitori nisu za to da na njima radiš već da proveriš kako to što su uradio na nekim drugim zvuči na consumer opremi. Naravno, možeš da radiš, nemam ja ništa protiv, samo teoretišem :).

...a to je nesto novo,vidim da su aktivni monitori...imao sam behringere ms 20 a prijatelju sam preporucio ms 40..obijica smo se zestoko sje_ali,doduse nismo imali problema kao ti ali smo dobili odvratan i neprecizan zvuk..mada to je kod behringera,neke sprave su odlicne a neke su tesko djubre!!Cenim da je ovo u krajnju ruku pristojan monitor!!

Meni ekstra zvuce, nadam se da su kod njih ispravili probleme sa trafoom. MS serija je imala taj problem, grejala se i crkavao je trafo. Truth seriju svi hvale, takva im je i cena. Ja sam ove uzeo na nevidjeno zbog cene, koja je vise nego duplo snizena.

Nazad
Vrh Dno