Šta je novo?

Problem instalacije drajvera stampaca na win7 x64

DJ Martius

Cenjen
Učlanjen(a)
02.01.2011
Poena
154
Imam multifunkcijski stampac HP Photosmart C3180(stariji je stampac) i vec se danima borim da ga instaliram na Windows 7 koji je 64. bitni. Stampac je funkcionalan, na starijem racunaru koji je imao XP(doduse sad taj stari racunar nije funkcionalan) bez problema bi ga instalirao i sve je radilo. Sad kad pokusam da ga instaliram na novom koji ima ima Win7 X64, bezuspjesno. Razne kombinacije sam isprobavao da ga instaliram od standardnih(skidajucu njegove oficijalne drajvere sa sajta proizvodjaca koji su namjenjeni za win 7 x64, online install wizard od HP-ea da sam odredi najbolje drajvere i cak drajvere koji sam windows ima u sebi) pa preko google-a trazio jos neke solucije(probao drajvere i za win7 x32, za Vistu x32 i x64, za XP pa preko compatibility mode-a da ga instaliram, instalirajuci ga rucno sa add hardware...) i nista nije uspjelo. Dobijao sam razne rezultate instalirajuci stampac( Blue Screen of Death, drajveri da crash-uju i sad konacni rezultati je failed to install drivers). Ima li mozda ko jos kakvu ideju kako bi ovo mogao izvesti?

Poslednja izmena:
proveravo USB kabal i portove?

Jesam. Preko USB kabla se stampac povezuje na racunar. Pokusao sam na vise portova(USB 3.0 i USB 2.0) i isti rezultat. Racunar i instalacije detektuju da je stampac povezan. Svaki put kada radim instalaciju driver-a preko HP-eove instalacije uvijek na zadnjem koraku bude fail da instalira driver-e.

Jesi li probao da instaliras prvo drajver pa onda tek da povezes stampac. Tako je mene zezao HP 5150 i kad sam tako uradio sve se instaliralo kako treba. Neki USB uredjaji to bas zahtevaju.

Na mom stampacu tokom instalacije driver-a, instalacija trazi(zadnji korak instalacije) da povezem stampac na racunar, sto i uradim. Detektuje da sam povezao stampac, zatim jedno 2 minute vrti da instalira driver-e i onda se prekine i izbaci poruku: failed to install drivers. Rucno kad dodam driver-e, windows opet radi instalaciju stampaca kada ga povezem na racunar. Bio sam i za svaki slucaj probao troubleshooting na windows-u i bio je izbacio vise problema osim problema instalacije driver-a. Napravio sam screenshot-ove.

SNAG-0015.jpg SNAG-0016.jpg

Odustao sam od standardne instalacije stampaca i na kraju se odlucio za drugo rijesenje. Napravio sam virtualni XP i na njemu instalirao stampac. Tu je instalacija prosla uredno bez problema i sve funkcije stampaca rade.

Nazad
Vrh Dno