Šta je novo?

Problem: Instalacija DirectX-a

nickname

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
OS je WinXP sa slipstreamovanim SP2, skoro instaliran. Kada pokusham da pokrenem instalaciju DirectX-a 9c (probao sam tri razlichita build-a) pojavi se prozor za kopiranje fajlova, medjutim posle jedne sekund izbaci da je "installed and ready to use bla bla...". Naravno nishta nije instalirano, ne trazi mi restart, a nijedna igra nece da radi.

Rachunar je laptop, P4M, neki ali chipset, grafika je mx460go

Any ideas?

Pa u SP2 je vec integrisan DirectX 9.0c, nema potrebe da ga instaliras nanovo.

Inace, koje igre su tacno u pitanju?

Upravo ono što ti je BlackNeo rekao, javlja da je već instaliran zato što jeste već instaliran sa SP2. E sad treba videti zašto igre neće da rade. Da li je ta instalacija probana na drugom kompu, da isključimo prvo taj problem.

Poslednja izmena:
ma Civ4, neko je vec pominjao da je imao problema sa nVidia grafikom i tom igrom, bio je neodgovarajuci directx, samo on je taj problem reshio tako shto je skinuo SP2 (shto ja ne mogu da uradim) instalirao DX, pa onda ponovo stavio SP2...

inache isti win i ista igra radi i na drugom kompu. Sad sam kopao po sys32 i nashao sam dxdiag i prijavljuje da je u redu instalacija directx-a verzija 9c (4.09.0000.0904)

Šta je, bre, sa tom Civ 4, neko se žalio da ne ne radi ni na Radeon-u sa Omega drajverima.

Nemam pojma, meni na desktop-u sa 9800pro radi kako treba, iste su instalacije, mozda ovde i nije problem sa DX-om nego nechim drugim, npr. drajveri za 440Go. Inache probao sam i AOE3 i ni njega ne mogu da pokrenem. Jel josh neko imao problem sa ovom grafikom i igrama? Nisam nishta drugo probao da pokrenem...

Nazad
Vrh Dno