Šta je novo?

Problem ili sam umislio?!?

Melhisedek

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2002
Poena
609
Kao prvo da se izvinem za poruku na engleskom, ali sam je slao na 2 engleska boarda pa me sad toliko mrzi da sve ponovo pisem :)
Nadam se da nece biti neprijatnih represalija niti FX

Hi guys !
Well I thought it's best to ask here before I made any wierd desisions :)

I have P4 2.26 @ 2.42
512 MB RAM ( 2100 & 3200 ) @ 142 MHz Buss
Sparkle GF4 4200 ( non o/c )
Abit BD7 II Raid mo/bo

DX 9.0
WIn XP Home SP1
Det 42.01
AGP 4x

Well there are two things:

1. I get almost the same marks in 3D2k1 Mark ( round 11 000 ) running it stock ( no tweaks in Control Panel just AA and AS off ) and running it with Vsync off, Bittblock thingy, Best setting in D3D!
Running with stock I got like 10990 and with "tweaks" 11085

2. This one is when o/c my GF 4
It's default cloks are 250/446 I cant clock memory higher than 560 no matter what... I tried coolbits and Riva Tuner... Always the same results. Well I mean I can o/c it higher but I get some pretty bad artifacts :( I've seen peeps clockin their cards up to 350/600 at least so I wonder if these are with artifacts ( just for benching ) or totally stable?
I tried everything... Better cooling, flashed to newest BIOS ( 37-one [ just marginal increase in marks if anyone is intressted ] ), different drivers ( from 3x.xx to 42.01 ), but nothing helps.
I have my PCI/AGP buss locked at 33/66 ( maybe that is the problem )
Well I can't say I'm happy with performance either...
I tried running Silent Hill 2 at 1280xsomething without any goodies and it is stuttering quite a bit :( It won't go over 30 fps
WarCraft 3 it is much better but it wont go over 37 fps :( same res 2x AA and 4x Aniso.

So I don't know... What do U think is this normal or am I smoked with this one. I can't RMA it cause it is working just fine in Win just.My system is very stable no crashes no nothing.
I tried many things but nothing helped.
I heard about one setting in RivaTuner which might help

http://www.guru3d.com/forum/showthread.php?s=&threadid=43128

But I'm not sure if it will work if I don't have ALI chip ( don't even know what it is )

Well i'm open to suggestions...
Any help would be appreciated!
Thanks in advance !!!

Ja ne znam sta ti ocekujes, 100 fps pri 2x AA i 4X Aniso.

Mislim, kupi 9700Pro ako oces vise frejmova, za tu tvoju karticu to je ok.

Btw. sam primerak kartice ti je los, za o/c makar.
Ima 128 MB, takvima je default clock za memriju 446 MHz, pa se i ne klokuju previse. 560 je OK rezultat.
64MB modeli idu do 650. Sve preko toga je retko. Primerak koji oce preko 700 spada u SF.

Pozdrav!

Umislio si. ja ne vidim problem tu uopste. Mislim pogledaj po netu, tvoji rezultati su OK potpuno za tu konfu...
Za bolje rezultate kao sto rece Uzi ti treba Rade tj propusna moc:)

Savet za preko 1000 poena vise...Zabodi samo PC-3200 i setuj memoriju 2 5 2 2 , stavi asinhrono u soft menu-u 3:4 (dakle 142fsb/189memo) i ako radi sa najostrijim setovanjima, ocekuj preko 12000. Drajveri 40.52 mogu doneti jos kojih 100-nak poena. Ima tu jos podesavanja u driverima i sl. ali me mrzi da sve kucam, imas na raznim o/c forumima pa se raspitaj...

student je napisao(la):
Savet za preko 1000 poena vise...Zabodi samo PC-3200 i setuj memoriju 2 5 2 2 , stavi asinhrono u soft menu-u 3:4 (dakle 142fsb/189memo) i ako radi sa najostrijim setovanjima, ocekuj preko 12000. Drajveri 40.52 mogu doneti jos kojih 100-nak poena. Ima tu jos podesavanja u driverima i sl. ali me mrzi da sve kucam, imas na raznim o/c forumima pa se raspitaj...

Ili jos bolje ako imas 2:3 (tj. 4:6) odnos i zabodes ludacku memoriju. U principu sa 2:3 odnosom dobijas jos oko 800 poena. (barem kod mene takav slucaj, mada moj primerak ne moze da na 200 mhza 2-5-2-2, tj na max.)

Vidis nisam na to mislio da su ove verzije GF4 sa 64 MB memorijom i sa jacim klockom i sa brzom memorijom :)
A sto se tice umisljanja to sam mislio na ovo benchovanje sa

Vsync on/off
Performance balanced/aggresive
rezolucija 1024x768 @ 60 HZ / 1600x1200 @ 75
Buffer OGL Auto / bitblock (nesto)
D3D Detail Best performance

Ovo su neki mali tweaks sa Desktop Properties koje bi tebalo da mi daju / oduzmu koji poen na 3d2k1 Mark-u ali brate nista isti rezultat. To mi ne ide u glavu.
Evo probavao sam vec 5-6 puta, sa restartom i svim zivim cudima.
A onaj stick RAM 3200 nece kurva preko 160 MHz pa da ga ljubis CAS 2.5 je :( Ma nemam srece sa ovim o/c pa to ti je :(

Ma nemam srece sa ovim o/c pa to ti je :(

Ma jos si mlad ima vremena za tebe, naucices. Samo odresi kesu za dobre komponente i rezultati sami naviru. ;)

Nazad
Vrh Dno