Šta je novo?

Problem ili ne? PQI Turbo ddr2 na Asus M2N MX-SE

dule0911

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2009
Poena
350
Uzeo sam danas 2x1gb ove memorije, 667mhz cl4.
Jedan modul normalno radi u memtest x86+ 4.2 (podignut sa butabilnog diska), ali drugi kad ubodem odmah na pocetku tj drugom testu napise da jedan bit ne valja (za bad ispise 7ffffff a good ffffffff), i onda naravno u trecem testu broj gresaka ide do 20 cini mi se (iako dole u listu ne dodaje nista novo). To su testovi (broj 2 i 3) gde ispise "inversion" ako se dobro secam (uzasno sam pospan sad pa ne zamerite).

Probao sam sve kombinacije sa slotovima i rasporedom, uvek kad je taj modul unutra tu gresku izbaci.

Pre toga sam imao problem sa prasinom u jednom mem slotu i zato je integrusa na ploci pucala u radu tj dobijao sam u XPu odjednom gomilu linijica na ekranu. Ocistio sam slot i taj problem se nije ponovio, ali me zanima da li moze da ima veze sa greskom u memtestu? Ne znam kako graficka koristi memoriju i da li ima neki sistem od oporavka od gresaka ili se desi bas ovo sto se meni desilo. Jer koliko sam skapirao memtest prijavljuje samo jedan bit (latch kolo, FF, sta god :d ) da ne valja.

Da li je memorija ranije radila - ne znam, predpostavljam da jeste. Da li je testirana memtestom - ne znam. Prilikom preuzimanja su mi moduli ispali na asfalt iz ruku, par kapi vode koji su bili su odmah obrisani ali ko zna, mozda je i to napravilo neki problem. Ili sam pad. Kako god, ne mogu da se zalim bilo kome sad da ne rade :) A i ne verujem da je prethodni vlasnik bilo sta primetio (ako je modul uopste bio los pre pada - sumnjam da je bio los) zbog ponasanja u windowsu.

Naime, XP naizgled radi normalno. Burn In Test je radio 30min bez problema (sve na 100%), sad sam ga pustio celu noc da radi pa sutra da vidim rezultate. Sve funkcionise normalno, nijedan program ne zbacuje greske u radu... Samo winrar nisam probao da otpakujem nesto (drugar je imao problem sa winrarom kad mu je bila neispravna memorija).

Imate li predlog sa cime da ga testiram u windowsu da se uverim da ce u windowsu uvek raditi? Ocigledno da modul nije savrsen, ali u normalnom radu ne vidim da pravi problem. Burn In Test mi deluje vec malko matoro, ne znam dal sad ima nesto bolje. Znam da ima i memtest x86+ za pokretanje iz wina, ne znam dal to da probam?

Ranije je u kompu bila 512mb kingstone memorija i nije bilo problema u radu windowsa tj integrisane grafike. Doduse nju nisam sa memtestom testirao...

Bilo koji konkretan savet je dobrodosao.

Odlucio sam da ostavim ovako kako je pa ako bude bilo problema promenicu je. memtest iz windowsa prolazi bez gresaka, burn in test radio 10h bez greske, sve u windowsu radi bez greske...
Sad vidim da sam pisao x86+ umesto memtest86+, pospanost :)
Sto se mene tice moze lock/delete.

Nazad
Vrh Dno