Naime bio je posut kafom.Ne radi mu samo napajanje na maticnoj ploci, tj. kada se prikljuci adapter ispise gresku da je adapter male snage ili neodgovarajuc. Baterija i punjac su ispravni, testirani na istom takvom novom laptopu.
Ja sam skroz rasturio laptop, izvadio maticnu i na njoj postoje par komponenata na koje sumnjam. u pitanju su komponente sa osam oinova i oznakom na sebi
4407
CA6Z6Y
i ima dva reda po 4 pina.
Ima ih vise komada i vezane su na vodovima koji idu direktno sa +19V, i to po 4 pina paralelno, dok je kod pojedinih komponenti 4. pin vezan negde u kolu tankim vodom.Kada sam ih merio u jednom smeru imaju razlicite napone vodjenja,slicno diodama, od 0,18 do 0,59 V.
Zao mi je zbog kvaliteta slike,mobilni je u pitanju.
slika komponente na maticnoj ploci Hannstar j MV-4 94V-O.

Ja sam skroz rasturio laptop, izvadio maticnu i na njoj postoje par komponenata na koje sumnjam. u pitanju su komponente sa osam oinova i oznakom na sebi
4407
CA6Z6Y
i ima dva reda po 4 pina.
Ima ih vise komada i vezane su na vodovima koji idu direktno sa +19V, i to po 4 pina paralelno, dok je kod pojedinih komponenti 4. pin vezan negde u kolu tankim vodom.Kada sam ih merio u jednom smeru imaju razlicite napone vodjenja,slicno diodama, od 0,18 do 0,59 V.
Zao mi je zbog kvaliteta slike,mobilni je u pitanju.
slika komponente na maticnoj ploci Hannstar j MV-4 94V-O.

Poslednja izmena: