Šta je novo?

problem hp compaq nx9420

djolejr

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2008
Poena
304
Naime bio je posut kafom.Ne radi mu samo napajanje na maticnoj ploci, tj. kada se prikljuci adapter ispise gresku da je adapter male snage ili neodgovarajuc. Baterija i punjac su ispravni, testirani na istom takvom novom laptopu.
Ja sam skroz rasturio laptop, izvadio maticnu i na njoj postoje par komponenata na koje sumnjam. u pitanju su komponente sa osam oinova i oznakom na sebi

4407
CA6Z6Y

i ima dva reda po 4 pina.
Ima ih vise komada i vezane su na vodovima koji idu direktno sa +19V, i to po 4 pina paralelno, dok je kod pojedinih komponenti 4. pin vezan negde u kolu tankim vodom.Kada sam ih merio u jednom smeru imaju razlicite napone vodjenja,slicno diodama, od 0,18 do 0,59 V.

Zao mi je zbog kvaliteta slike,mobilni je u pitanju.

slika komponente na maticnoj ploci Hannstar j MV-4 94V-O.

Poslednja izmena:
Najbolje bi ti bilo da potrazis ove sto otkupljuju neispravne laptopove, to ti je najbolja sansa da nadjes komponentu. Ostalo je lako s tim da je SMD, to ti mogu zamenuti u svakom GSM servisu.

Ma nije problem u menjanju, imam ja lemilicu i mogu sam,nego ne znam da li je problem u ovim komponentama pa mi treba neki podaci o kojoj se komponenti radi da bih znao cemu sluzi i da li je u njoj kvar.

Gde kupiti ovu maticnu plocu ili naci polovnu
' HANNSTAR-j-MV-4-94V-0 '

moze i na netu.

Vrh Dno