Šta je novo?

Problem graficka?

• Začetnik teme Začetnik teme Y2K986
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nakon reinstalacije sistema javio je jedan problem koji se nije desavao do sada. Naime, nakon instalacije drajvera za graficku karticu, nemoguce je koristiti operativni sistem. Svake 3,4 sekunde sistem zakuca, pa onda i mis zakuca, monitor se iskljuci, i posle par sekundi se sve normalizuje. To opet traje 3-5 sekunde i zakucavanje ponovo krene i tako stalno u krug. Jedini nacin da se ovo prekine je da iz device menager-a desable-ujem graficku kartu. Ima li neko pojma sta ovo moze da bude jer nista slicno se ranije nije desavalo?

OS je XP SP3, 2x reinstaliran, razlicite verzije, ali svaki put isti simptomi.

Imam utisak da drajveri za graficku kartu stalno idu u on/off ali nemam pojma sta moze da bude razlog ovakvog ponasanja. Korisceni su i najnoviji drajveri za graficku kao i drajveri koji su dosli na cd. U pitanju je 7300GS.
Mozda neko preklapanje COM-ova?

Provericemo, al' dajte nesto konkretnije 🙂

Slican problem je bio kod drugara, poceo da mu brlja xp, instalira ga ponovo i sve u redu dok ne instalira drajver za graficku, posle toga nece xp da se podigne, u safe modu se podigne i kad se deinstalira drajver onda radi i xp. U jednom momentu posle ko zna koliko vremena izvadim karticu i primetim da ne lezi u slotu kako treba. Izvadio i vratio karticu i posle radi kako treba. Na ploci je agp slot bio bez osiguraca a kuciste neki kineski krs pa je kartica ispadala iz slota.

Da li si probao vise verzija drajvera, nVidiini ili sa diska koje je dosao uz graficku. Nista vise mi ne pada na pamet.

Drajveri nisu u pitanju, probao sam vec. Nisam stigao da vidim sta je sa grafickom, da li je ispala iz slota ili nije. To cu sutra pa cu da javim rezultate.

Nazad
Vrh Dno