Šta je novo?

Problem,gasi se nov komp...

ZBaba

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
301
Pre par dana uzeo sam ovu konfiguraciju :
-core2duo 7400
-GigaByte GA-EP45-DS3
- gainward 4850 512
-2 gb kingston,pc800 (x2)
- jedan hard i jedan dvd
- LC power atx midi tower,914B,550w,12 fan cm (kucjishte koje ide zajedno sa napajanjem) http://www.lc-power.com/
Prilikom kupovine prodavac u firmi ..... ,mi je rekao (i posle mog ponavlja istog pitanja par puta) da to kucjishte sa tim napajanjem moze bez problema da gura konfiguraciju.

Nakon igranja od 10 minuta komp se ugasi skroz. Testirao sam ga sa 3dmark06 i opet se ugasi. Ono sto me buni je da sam doveo posebno napajanje za grafichku sa druge mashine (300w kinez) i ugasio DVD i opet se ugasio prilikom testiranja.
Da li ima neki program sa kojim bi mogao da testiram druge komponente ili neko reshenje :) ?

ovako

Pre par dana uzeo sam ovu konfiguraciju :
-core2duo 7400
-GigaByte GA-EP45-DS3
- gainward 4850 512
-2 gb kingston,pc800 (x2)
- jedan hard i jedan dvd
- LC power atx midi tower,914B,550w,12 fan cm (kucjishte koje ide zajedno sa napajanjem) http://www.lc-power.com/
Prilikom kupovine prodavac u firmi ..... ,mi je rekao (i posle mog ponavlja istog pitanja par puta) da to kucjishte sa tim napajanjem moze bez problema da gura konfiguraciju.

Nakon igranja od 10 minuta komp se ugasi skroz. Testirao sam ga sa 3dmark06 i opet se ugasi. Ono sto me buni je da sam doveo posebno napajanje za grafichku sa druge mashine (300w kinez) i ugasio DVD i opet se ugasio prilikom testiranja.
Da li ima neki program sa kojim bi mogao da testiram druge komponente ili neko reshenje :) ?

:type:
moze kartica da se pregreva pa da puca.
Pitanje kakvog je kvaliteta to napajanje zaista.
Ja bih to vratio u servis na tvom mestu pa nek oni lupaju glavu.
Programi za testiranje: cpuz, gpuz, memtest, orthos, occt...

Najverovatnije pregrevanje procesora. Kuler nije nalegao kako treba. Ako možeš, proveri sam, ako ne nosi nazad da to nameste.
Da je do kartice prvo bi bilo anomalija na slici, artefakti itd.

Poslednja izmena:
pa realno napajanje nije slabo,mozda ploca nije u redu,najbolja varijanta je da vratis na reklamaciju.

ne more da znaci, vidi i zasto...

Najverovatnije pregrevanje procesora. Kuler nije nalegao kako treba. Ako možeš, proveri sam, ako ne nosi nazad da to nameste.
Da je do kartice prvo bi bilo anomalija na slici, artefakti itd.

imao sam GIGABYTE 3870 fabricki OC jezgra na 825MHz.
Nakon 10 minuta testiranja ili igranja monitor bi se sam od sebe ugasio
iliti u prevodu kartica je prestala da daje sliku.
Sta mislis zasto... pa zato sto je karta radila fabricki na vecem taktu nego sto je
predvidjeno pa iako je to bio default. Ja sam joj vratio vrednosti
normalnog Radeona 3870 odnosno za GPU core na 775MHz i gle chuda -
radila je najnormalnije. Tako da, nemoj da tako olako iskljuchujesh opciju neispravne kartice. Posto svakodnevno radim sa hardverom i kroz ruke mi je dosad proslo sve i svasta mogu reci da se svaka neispravna kartica na drugi nacin ponasa
(neka puca pa se komp resetuje, nekoj teksture odu u out, nekoj se slika zamrzne),
prema tome ne treba olako donositi zakljuchke.
Ipak savetujem da se komp odnese u radnju ili servis gde je kupljeno.
Mozda puca i memorija na grafi - ni to ne treba zaboraviti.
Juce mi je dosla na servis jedna 8800GT sa 1GB DDR3 i pogodi sta - na default joj nakon 5-6 minuta igranja puca memorija odnosno zamrzne slika.
Ja onda lepo dignem jezgro sa defaultnih 600 na 650MHz cisto da proverim da li je to a memoriju spustim 40MHz dole, znachi sa defaultnih 1800MHz na 1760 i gle chuda, igre rade kao blesave. Znaci polako, ima i Riva Tuner moze da se igra i dodje lako do zakljucka sta je na grafi neispravno - kod pomenute 8800GT je ocigledno memorija u pitanju i saljem je sutra na zamenu.

Poslednja izmena:
Jedini pravi nacin je da ga odneses u servis firme gde si ga kupio...
Mozes da lupas glavu do preksutra, na kraju ces morati da ga odneses. Insistiraj da ga brzo urade posto je rec o novoj masini.

Pomenuto napajanje je dovoljno jako (kada je ispravno) da gura tu masinu.

Pozdrav i srecno :)

Hvala svima na predlozima.
Kartica je bila neochishcjena dovoljno i kuler je nenormalno brujao pa sam se tripovao da je to problem kod ovih modela ne uzimajacji u obzir prashinu jer na izgled stvarno je bila cista :) .Na njoj se nalaze sitra rebra koja se obicnim "duvanje" ne mogu ocistiti pa svratio kod lokalnog vulkanizera i trazio mu vazdushni pistolj.
Sta je sve tu izashlo..... a i kolko se covek izbezumio kad sam izvadio karticu i trazio od njega da to uradi... :D
U svakom slucaju reshen je problem. :)

ha, ma daj...

Hvala svima na predlozima.
Kartica je bila neochishcjena dovoljno i kuler je nenormalno brujao pa sam se tripovao da je to problem kod ovih modela ne uzimajacji u obzir prashinu jer na izgled stvarno je bila cista :) .Na njoj se nalaze sitra rebra koja se obicnim "duvanje" ne mogu ocistiti pa svratio kod lokalnog vulkanizera i trazio mu vazdushni pistolj.
Sta je sve tu izashlo..... a i kolko se covek izbezumio kad sam izvadio karticu i trazio od njega da to uradi... :D
U svakom slucaju reshen je problem. :)

super ako si problem resio, srecno sa novom makinom!

Nazad
Vrh Dno