Šta je novo?

Problem email na orion.rs

Laazam

Poštovan
Učlanjen(a)
08.03.2020
Poena
55
Nalog jos od kablovske,znam znam,od juce prima OK ali ne salje.
Probano sa Web mail i Clawis-a,pa kontam da nisu promenili nesto u podesavanjima.
Pre par godina su sa smtp promenili na smtp2 i port 587 i do sad tako radilo.

Zna li neko nesto?
inace prilikom pokusaja podesavanja sam dobio
** error occurred on SMTP session
*** Error occurred while sending the message:
432 Temp100 mail system error, please try again later

*** SSL/TLS handshake failed
*** Error occurred while sending the message.

Poslednja izmena:
Jesi li kontaktirao Orion podršku?

Ne znam da li smem posto je to jos od Sezam pro.
Racunam da nemaju nikakvu obavezu prema meni.
Netacno sam napisao da je od kablovske tad je bio samo internet.

Orion jeste SezamPro. Isti je vlasnik.

Znam to,hvala.
Plasim e da mi ne blokiraju a jos je u opticaju.
Cudno da radi prijem ali slanje ne.

obično tako bude neko vreme sa bivšim korisnicima: ne može slanje, može prijem

Meni se to događa od jutros:mad:
Probao sam sve varijante upisa SMTP(2) i portova za koje znamo da su radili (25,26,587).
Misleći da to ima veze samo sa SMTP promenama napisao sam im dug mejl sa Orion Web mejla, ali mi je prilikom slanja izašlo:

"Poruka nije poslata: 432 Temp100 mail system error, please try again later"
i sve napisano ode u bžjmtr.

Da li si ti uspeo nešto da rešiš, vidim da to kod tebe traje već nedelju dana?

Nalog jos od kablovske,znam znam,od juce prima OK ali ne salje.
Probano sa Web mail i Clawis-a,pa kontam da nisu promenili nesto u podesavanjima.
Pre par godina su sa smtp promenili na smtp2 i port 587 i do sad tako radilo.

Zna li neko nesto?
inace prilikom pokusaja podesavanja sam dobio
** error occurred on SMTP session
*** Error occurred while sending the message:
432 Temp100 mail system error, please try again later

*** SSL/TLS handshake failed
*** Error occurred while sending the message.

Isto,sada menjam sve sto znam i ono bitno.
Trebalo je to ranije.

obično tako bude neko vreme sa bivšim korisnicima: ne može slanje, može prijem
Koliko znam, nema još "bivših pretplatnika". Samo treba godišnje platiti 330 dinara za 1 sat (mislim) interneta i nalog ostaje aktivan. (To sam uradio pre neki dan.) Ovosa neslanjem pošte je nešto drugo. Ja imam na orion/sezampro.u dva naloga, sa istim podešavanjima. Jedan radi, drugi ne šalje poštu. Na ovom drugom (koji ne šalje poštu), kada mu se priđe preko webmail-a vidi se gomila đubreta poslata sa naloga koja čeka uručenje. Pretpostavljam da je neko dobro "pročešljao" naloge na sezampro/orion i zaigrao se spamovanja.

Koliko znam, nema još "bivših pretplatnika". Samo treba godišnje platiti 330 dinara za 1 sat (mislim) interneta i nalog ostaje aktivan. (To sam uradio pre neki dan.) Ovosa neslanjem pošte je nešto drugo. Ja imam na orion/sezampro.u dva naloga, sa istim podešavanjima. Jedan radi, drugi ne šalje poštu. Na ovom drugom (koji ne šalje poštu), kada mu se priđe preko webmail-a vidi se gomila đubreta poslata sa naloga koja čeka uručenje. Pretpostavljam da je neko dobro "pročešljao" naloge na sezampro/orion i zaigrao se spamovanja.
Tako je, godinama unazad plaćam tu pretplatu. Ranije je bilo da treba da uplatiš taj jedan sat i to te je pokrivalo celu godinu. Pre 5-6-7 godina su to ukinuli pa sada mora da se plati vrednost nekadašnje SezamPro kartice od 330 dinara. Za to se dobije 15 sati godišnje, koje uopšte ne trošiš ali uz to ide i mejl nalog, a to je ono što mi treba. Trenutno imam 97 neistrošenih sati.
Ne koristim u mejl adresi orion, samo sezampro, to su ostavili za nas nostalgičare kao opciju.
Tvrdoglavo obnavljam i koristim svoju mejl adresu iz godine u godinu, jer je imam još od slavnih Sezam dana od pre 30-ak godina i doba 2400bps modema.

Dešavaju se SPAM oluje na Orionu. Kada se ovo desilo u petak, na jednoj mejl adresi je bilo oko 800 mejlova koji su se vratili sa nepoznatih adresa iz Indije, na drugoj 10ak a na trećoj nijedna.
Sve ih je poslao sa mojih adresa Maj. Wilson Rogers iz Sirije koji prodaje neko farma ulje ispod cene. o_O
Pošto su sve tri mejl adrese sa istog osnovnog naloga, sada ni sa jedne ne radi slanje.
Promenio sam sve šifre, ali SMTP ne radi, ni iz mejl klijenta, ni sa webmejla.

Od subote je sve u redu što se tiče primanja mejlova, ne stižu više ni ona silna obaveštenja o nesporučenim i porukama na čekanju.
U statusu poslatih poruka nema nijednog pokušaja slanja posle 7. IV u 5 ujurtu.
Kako da ubedim Orion da ovo sredi?

Meni ne radi SMTP kad sam na SBB internetu. Napravim hotspot Yettel interneta i tada radi.

Meni ne radi SMTP kad sam na SBB internetu. Napravim hotspot Yettel interneta i tada radi.
Meni ne radi ni tako, tj. ne radi nikako i ni u jednoj od poznatih konfiguracija smtp servera. Do sada sam na četiri različita načina pokušao da ih nateram da urade nešto i - ništa. Samo sam dobio broj "ticketa" još pre tri dana.

Ja sam im pisao i odblokirali su mi slanje sa Webmaila.
Međutim Thunderbird i dalje neće (prime mejlove, ali i dalje ne može da pošalje). Probao sam da menjam port (25, 26, 587, 465), i ništa. Ima li neko ideju šta bi moglo da upali?

Ja sam im pisao i odblokirali su mi slanje sa Webmaila.
Međutim Thunderbird i dalje neće (prime mejlove, ali i dalje ne može da pošalje). Probao sam da menjam port (25, 26, 587, 465), i ništa. Ima li neko ideju šta bi moglo da upali?
Na koju adresu si im pisao, da pošaljem ponovo i ja?
Kod mene je i dalje isto, slanje ne radi. Web mejl kaže: Poruka nije poslata: 432 Temp100 mail system error, please try again later, WinMail javlja grešku na SMTP serveru.

Ma onu uobičajenu za korisničku podršku... ali čekao sam nekoliko dana.

Upravo sam, nadam se rešio problem. Poslao sam mejl sa detaljnim opisom problema na adresu [email protected] .
Brzo mi je stigao odgovor, da je adresa blokirana zbog spama ali da će mi odblokirati nalog , pošto sam promenio sve šifre i čist sam od virusa.
Izgleda da pojedinačno rešavaju problem sa svakim nalogom, jer sada mi sve radi sa istim podešavanjima koja su i pre bila.

Nazad
Vrh Dno