Šta je novo?

problem - ekran se zacrni kada radim u nekim programima

let4mi

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
309
kada radim u 3ds max-u ili sketchup-u CESTO(previse) se desava da se odjednom ekran zacrni - nestane slika, a zato vreme komp i dalje radi, pa se cak cuje i da mi radi winamp, a slike - NIGDE!!
Moze li mi neko reci u cemu je problem... mislim da je gaficka, ali ne znam ... moze biti i nesto drugo...
Kada startujem 3d mark 05, puca mi na 2. igri i moram da restartujem komp...
Konfiguracija je sledeca: amd 3500 venice @ 2200Mhz, gigabyte k8nsc 939, 2x512ddr A1, hitachi s-ata2 7200, ati radeon 9600pro(kartica stara 2 god), ostale komponente su nove!!

Hvala unapred na pomoci.

Kao što si i sam rekao, najverovatnije je grafička karta.

Driveri za graficku su mi novi omega driveri za ati graficke kartice, i samo su oni instalirani(nisam nijedne druge instalirao pre njih).
Na prethodnoj konfiguraciji sa ISTOM-POMENUTOM grafickom karticom i instaliranim ati catalystom 5.11 desavalo mi se da se u AUTOCAD-u 2006 ekran zacrni i ubrzo zatim i racunar restartuje... sada - na novoj konfiguraciji se ne restartuje, vec nastavi da radi, a ekran je crn!
Takodje - u igrama CALL OF DUTY 2 i NFS MW - igre krenu normalno, a onda posle nekog vremena teksture pocnu da se razvlace i kao da se stvaraju nekakvi zidovi od boja i materijala u igri, i posle nekog vremena ne mogu uopste vise fa visim nista u igri sem te gomile razvucenih linija i "zidova", a kada restartujem igru, opet isto - pocne normalno, pa opet linije..
POMOZITE AKO MOZETE!

Grafička je sigurno, popraviti je ne možeš. Imaš dva rešenja - kupiti novu ili spustiti agp na 4x i pomoću nekog programa za oc grafičke (npr. ATITool) spustiti clock (downclock-ovati) GPU-a i memorije i onda probati.(najverovatnije je memorija na grafičkoj neispravna).

BTW.
Ovo sve ti pricam pod uslovom da ti je hladnjak na GPU ispravan.

Kako da proverim da li mi je hladnjak na GPU ispravan?

Vrh Dno