Šta je novo?

Problem da XP prepozna drugi HDD - pomoc

Sveki

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
320
Imam trenutno u kompu Samsungov HDD F2 od 1.5TB i veceras kada sam hteo da na taj isti komp prikljucim bratovljev HDD WD 640GB AAKS , Bios Asus P5Q SE ploce ga je odmah prepoznao,Xp se ucitao u device manageru lepo stoji da WD nema nikakvih problema i da je sve ok,medjutim u My computeru i Total comanderu ga nema nigde?!

Posle par poksuaja ,uplasili smo da se niej nesto zeznulo, i vratili WD u stari kom gde najnormalnije radi.

Jel moze neko da pomogne ,u cemu je problem zasto nece da se vidi u Win XPu Sp3 pored postojeceg glavnog Samsunga F2 1.5TB.

Ako je bitno,oba diska su SATA i samo sa jednom particijom...

Hvala unpared.

Kako da pristupim disk managementu,ne znam gde da trazim tu opciju?

Desni klik na my computer pa manage. Imas podmeni koji se zove disk managment. Desni klik na hdd koji se ne vidi pa assigne drive letter(ili change drive letter and paths). Ako je do toga..
Koliko imas particija na tom hdd-u?

Poz

Poslednja izmena:
NA oba diska ima samo jedna particija...

Cool, onda samo tako probaj.

Poz

Ushao sam u manage,pa disk managment i tamo se vidi bratov tj drugi disk ,medjutim pored njega stoji zuti znak uzvika gde pishe -disk1 Dynamic Foreign.
Na mom tj primarnom Samsungu stoji - disk0 Basic Online

Kada kliknem desno dugme na drugi disk pojavljuju mi se 2 opcije :
Import foreign disc
Convert to basic disc

Sta da uradim od toga,plashi me da ne zeznem nesto jer imamo dosta bitnih podataka na HDD,bash zato i spajamo na moj komp da ih vecinu iskopiramo?

Import foreign disk i uživaj.

E to je bila druga opcija:) Nece se nista desiti, samo nemoj da formatiras disk, ako ti uopste ponudi iz nekog razloga..

Poz

Hvala svima na pomoci, uspeo sam da uradim sve kako ste me savetovali i sve je ok.

Nazad
Vrh Dno