Šta je novo?

Problem cpu ili ploca?!-ali hitno

Tesha

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
320
Ako moze mala pomoc ali sto pre... Ploca je ga-ma770-ud3 i proc athon II 240. Pri paljenju kao da nema dovoljno struje, cpu cooler se jedva zavrti odnosno kao hoce ali nista dok se prstom ne pogura :), ploca ne javlja nikakve greske (ne pisti), ne ulazi ni u bios. POMOC! Ostatak je frontier napajanje od "500"w , 2gb rama i hd4670

Otkači sa napaanja sve osim matične ploče i onda probaj. Tako ćeš utvrditi dali je ispravno napajanje, matična i memorija. Ako ti proradi matična (pištaće jer nema grafičke), ubodi grafičku i probaj opet. I tako dok ne pronađeš kvar. Sporo ali jedino moguće, ako nemaš drugi računar da u njemu isprobaš komponente. Meni je u jednom računaru HDD obarao napajanje.
Postoji još jedna mogućnost, a to je da MB ne detektuje kular na CPU. Neke ploče neće da se podignu ako nije prikjučen ventilator kulera. Ne znam dali se to odnosi i na tvoju ploču.

Bacam se na posao pa javljam... Pratite me u sledecoj epizode :D

Evo resenja!!! Zezalo napajanje, probao tt od 400w i radi... Ono frontier od 500w izgleda defektno jer bi trebalo na toj konfiguraciji da radi, cak i kad sam sve otkacio sa ploce bili su isti simptomi. Hvala na savetima.

kuku

Ako nije tajna gde si nabavio taj frontier da tao ne kupujem nista :)

Nazad
Vrh Dno