Šta je novo?

Problem: CD/DVD rezač

dentista

Cenjen
Učlanjen(a)
09.05.2014
Poena
170
Otkako sam presao sa Xp-a na win 7 ne mogu da narezem nijedan cd. Znaci, pocinje i posle 5-6 minuta rezanja sama jedinica mi izbaci cd. Isti scenario mi je i sa Nero i sa cyberlink i sa windowsovim programom za rezanje.
Citanje cd-a nije problem.
Rezac mi je LG-ev HL-DT-STDVDRAM_GSA-H10N. Uradio sam sledece:
Vratio se na xp radi, instalirao win 7 opet isto
instalirao driver namenjen za vistu - nista opet
update-ovao sam firmware jedinice od ver. 10 na verziju 11 (ima i ver. 12 ali javlja mi error) opet nista.

Sta mi je za ciniti?

Menjaj uređaj, nisu svi baš kompletno kompatibilni ali prvo proveri drajvere za MB i chipset. Naleteo sam i ja na neke koji su pravili probleme u 7mici. Ako imaš još nešto na istoj IDE grani, probaj bez toga. Možeš da probaš još jednu stvar koja može da bude problematična, namesti da bude ili master ili slave a ne na auto select.

Pa ako je do zamjene doslo vreme, onda menjam. Koji mi mozete preporuciti model?

"Liteon" je savim u redu ali neznam dali ima još uvek IDE uglavnom su svi sada SATA. Jesi li probao moje savete prvo ?

Jesam, ali isti problem mi je idalje. Nisam strucnjak u ovoj grani ali cim LG-ev support nije dao podrsku za win 7 (a ima za vistu driver) logicno je da se ne slaze ni sam windows sa takvim uredjajem, a s'obzirom da moze da cita cd (koji ide ka umiranju pa im je mucno da se pozabave tim uredjajima) valjda bi trebao biti upola srecan :-D

U pravu si kada kažeš da suCD/DVD odlazeći uređaji pa ih nije mnogo briga da ih razvijaju i poderžavaju. Od svega toga ostade samo Bluray i to samo zbog didstribucije filmova ali i to će biti "out" kad se prosečan internet ubrza. Neznam dali uopšte ima više novih PATA uređaja, ako nemaš SATA port slobodan ili uopšte moraćeš da se zadovoljiš sa polovnim ili mnogo skupljim USB, mada bi USB bio možda i najbolja ideja ako ga mnogo ne upotrebljavaš.

mozda bi pomogao novi drajver za cipset.

Nazad
Vrh Dno