Šta je novo?

Problem: "Buzz-ing" zvuk na mikrofonu

Mazi7

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.02.2014
Poena
130
Naime, imam neke stare sluske Canyon CNR-HS07N, uzeo 5 komada (u steku jer imaju veoma solidan kvalitet mikrofona i zvuka, kako za igre tako i za muziku), i pre godinu dana se javio prvi put problem, a danas 5-i put otprilike. Mikrofon koristim najvise za igranje, pa ono da se opustim u fotelju (3.5mm prikljucak je). U istom trenutku imam Samson mikrofon preko usb-a prikljucenog u kompu ali disable-ovan kada ga ne koristim (za snimanje), i par usb stvarcica.

Juce mi je komp bio upaljen od 7 ujutru, mikrofon radio okej za jutarnje igranje, u toku veceri upadnem na teamspeak/discord i pocne mikrofon da zuji, onaj jak debeo zvuk, sto bi se na engleskom reklo "buzzing sound". Iskljucivanje slusalica i mikrofona, stavljanje na radijator, na zemlju, nista ne pomaze. Slucajno pipnem Samson mikrofon koji je preko usb-a na stolu (na drugom kraju), prestane zujanje. Podignem ga i stavim na nesto, zujanje je tu, iskljucim ga i ostavim na stolu, zujanje je opet PRISUTNO ?! Uhvatim kraj usb-a (onaj manji) koji ide u mikrofon i zujanje prestane ?! I pomislim ovo je USB defektan od Samsona ili sama maticna, medjutim.. Iskljucim usb kabl od Samsona iz kompa zujanje i dalje prisutno..

Otpakujem druge Canyon slusalice, prikljucim njihov mikrofon, sve korektno.. Vratim ove koje koristim opet zujanje. I onda uzmem primenim "fix" koji je radio i proslog puta, stavim slusalice na glavu, i pocnem da ih udaram svom snagom (a da se ne povredim normalno :d ) i zujanje posle nekoliko udaraca totalno prestane, mikrofon radi cisto i korektno, ja se cujem.

Iko neku ideju sta bi to moglo da bude ? Jeste sluske su 1000din, ali bi da potraju jos malo, mikrofon mi nije potpuno neophodan ali posto je problem cudan reko da pitam.. Kapiram da moze da bude "naelektrisanje", ali to ne bi otislo udarcima valjda ? Kazem ponovo, sve sto sam probao naveo sam gore, vecinu stvari bi neko savetovao da probam.. Ovo je vec oko 5-i put da se problem javlja, uvek tripujem da se javlja iz nekog razloga tipa "okacene sluske a ventilator duvao celu noc u njih" ili "stavio slusalice oko (novog, skoro kupljenog) Samsona pa se naelektrisalo ili nesto".. Ali izgleda da se javlja iz cista mira.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno