Šta je novo?

Problem brisanja viste

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Kupio sam lap top u USA, na kome je instalirana vista, e sada hocu da instaliram xp ali mi prijavljuje neku gresku i kaze da ne mogu da instaliram xp jer je stariji od trenutnog OS-a! probao sam i format cele C partcije ali nece! I imam problem kad udjem u bios ne mogu da podesim da mi first boot device bude DVD, bios nije ni slican kao na desktop racunaru, imam mnogo manje opcija i uglavnom ne mogu da ih menjam! Ako neko zna da pomogne bio bih zahvalan!!!

Pa naravno da imas manje opcija na laptopu, sve je pojednostavljeno i nema ono glavno (OC opcije 🙂 )
A mozda ti je i namesteno po defaultu da je 1st boot uredjaj DVD, bar je tako na mom laptopu. A kako nije htelo formatiranje? Nisi valjda pokusao da izbrises win particiju u windowsu? 😀
Daj malo opsirnije opisi ili slikaj sta te zeza 😀

...

Ma sredjivao sam desktop kompjuter mali milion puta, znam osnove! Lap top je sony vaio kupljen je u inostranstvu, opcija u biosu u advanced ima 2 neke nebitne, na first boot device naravno da sam stavio optical drive, ali nema sanse, izbacuje neka cuda da nece, da pronadjem resenja na internetu, e sad znam da ima neka zaebancija sa sata 2 hardovima, ali nema opcija za to podesavanje ono da prebacim na iddle ili ahci (tako nekako), nemam tu opciju u biosu uopste!

Fleshuj BIOS na lapu i opet nisi rekao koji model Sony-ija.

Nemoj da flleshujes bios na lapu, ako nisi upoznat sa pravom procedurom. Idi na site proizvodjaca i dobro procitaj koja je procedura za njih. Kada sam fleshovao bios na Msi Gx600, morao sam da napunim bateriju do kraja, da fleshujem bios, da izvucem bateriju posle flesha, sacekam 5 sec , vratim bateriju i tek potom pritisnem power on taster.
Izgleda za nas pametne da je procedura bez veze, ali verovatno znaju zasto je bas takva.

Nazad
Vrh Dno