Šta je novo?

Problem ADSL i wireless ruter Zyxel

ran

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam ADSL wireless ruter P-660-HW-T1. U poslednje vreme konektuje se na net i posle 5-7minuta se veza izgubi i ponovo se rekonektuje u roku od 10-15s i tako ukrug. Da li postoji neko podesavanje koje sam mozda zaboravio (ili nikada nisam znao :)). Napominjem da mi obican Adsl modem radi bez problema, a da mi je i ruter radio bez problema 6-7 meseci.
Kada je konektovan (to kratko vreme), radi kako treba.

Pozdrav i hvala unapred (nadam se da nisam bio konfuzan, ali me jako nervira)

PS. Da li neko zna gde se podesava vrednost za MTU kod ovog rutera jer samo to nisam nasao od svih podesavanja koje imam kod modema i da li mi to uopste treba kod rutera?

PS2. Ako ova tema treba da bude u Pristup internetu i provajding, molim moderatore da je premeste (hvala i za ovo unapred)

Poslednja izmena:
Probaj da updatuješ drajver za mrežnu wifi kartu na računaru, skini najnoviji poželjno sa sajta proizvođača čipa, ne i same karte, pa onda idemo dalje.

Ne diraj MTU i ostala podešavanja, ako sve radi direktno na modemu.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo njegov post on nema problema sa wifi konekcijom PC-a sa njegovim wifi adsl/ruter-om vec sa konekcijom samog wifi adsl/rutera na adsl. E sad kako ces to da resis, ako nema problema sa adsl modemom koji si dobio od isp-a oni se ogradjuju da je sve ok sa njihovom adsl uslugom, ali mozda postoji neka nekompatibilnost sa tim wifi adsl/ruterom od skoro, jer isp cesto promeni nesto pa onda bude problema sa ruterima ili modemima koji se razlikuju od onih koji se dobijaju od samog isp-a. Probaj da ih pozoves pa vidi da li je bilo nekih promena.

Probaj da updatuješ drajver za mrežnu wifi kartu na računaru, skini najnoviji poželjno sa sajta proizvođača čipa, ne i same karte, pa onda idemo dalje.

Ne diraj MTU i ostala podešavanja, ako sve radi direktno na modemu.

Koliko sam ja razumeo njegov post on nema problema sa wifi konekcijom PC-a sa njegovim wifi adsl/ruter-om vec sa konekcijom samog wifi adsl/rutera na adsl. E sad kako ces to da resis, ako nema problema sa adsl modemom koji si dobio od isp-a oni se ogradjuju da je sve ok sa njihovom adsl uslugom, ali mozda postoji neka nekompatibilnost sa tim wifi adsl/ruterom od skoro, jer isp cesto promeni nesto pa onda bude problema sa ruterima ili modemima koji se razlikuju od onih koji se dobijaju od samog isp-a. Probaj da ih pozoves pa vidi da li je bilo nekih promena.

Hvala vam na odgovorima ali problem je resen... :)
Vrednost za modulaciju na ruteru je bila podesena na ADSL2+ umesto na gdmt, a vrednost za MTU je bila 1500. Nigde u web configurator-u nema tih opcija za podesavanje pa sam preko telnet-a i pdf uputstva nasao komande kojima se to menja. Posle promena tih opcija sve radi bez problema, tj. nema diskonektovanja.
Da li je problem bio u 1. ili 2. opcijii, ne znam (iskreno ne znam ni cemu sluze) ali sada sve radi kao sat.

Jos jednom puno hvala

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, nisam dobro skontao njegovu poruku, verovatno pod utiskom skorih problema nekih ljudi sa čestim prekidima veze između wifi kartica i AP. Drago mi je da je problem rešen.

Nazad
Vrh Dno