Šta je novo?

Problem - ACPI Led GIGABYTE

wolfonix

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
309
Postovani clanovi foruma,

imam problem od sinoc. Posle onog nevremena i grmljavine, ne mogu vise da upalim racunar. Konfiguracija je iz potpisa. Koliko sam mogao da razlozim probleme sto dublje i da probam da nadjem gde je problem, dosao sam do maticne ploce. Napajanje mislim da je ok, posto salje struju na MB, ali prilikom startovanja kompa, on nece da se pali i svetle neke led diode na MB. MB je Gigabyte GA-EP45-DQ6. Koliko sam mogao da primetim pali se i gasi ACPI LED S4/S5. Da li je ovo znak da je crkla ploca ili ipak ima leka ? I sta predstavlja ACPI LED S4/S5 ? Sta mi je raditi dalje ?

'Si probao ono osnovno - reset BIOS-a (vađenjem CMOS baterije) ili preko jumper-a?

Ako mozes uzmi drugo napajanje i probaj, dioda koja svetli na ploci ne znaci da je napajanje ispravno.

Ako je komp radio dok je bila grmljavina i ugasio se sam od sebe ili zbog nestanka struje samo na tren, izvadi naponski kabl iz napajanja pa ga vrati posle par sekundi, ako upali onda si resio problem, ako ne upali onda je nesto ozbiljnije u pitanju.

izvadio sam bateriju, iskljucio sve strujne prikljucke sa HDD-a i DVD-a, izvadio RAM memoriju, raskacio 24-pin i 8-pin kabel sa MB-a....i dalje isti problem... ACPI LED S4/5 pali i gasi se na svaki sekund...
sutra cu otici do servisa i reci majstorima da mi samo nakace napajanje, da vidim jel do njega samo....

ako imate jos neki predlog, dobro mi je dosao svakako.....

Poslednja izmena:
A da li si resetovao bios na jumper?

Ploča ti je crkla. Meni je posle jake grmljavine (u 4 ujutru, nisam stigao ni da se opasuljim) pre nekoliko godina crkla odlična matična ploča preko LAN kabla, LED od integrisane mrežne je neprekidno svetlela kao da je uspostavljen link, a kompjuter ugašen :-( Okreni, obrni, i posle nekoliko dana mučenja i pokušavanja, ploču sam morao da zamenim, nije htela da da sliku na monitor, nije moglo da se uđe u BIOS da se makar isključi neispravna LAN prokletinja. Za vreme grmljavine računar je bio isključen, ali uključen na 220V. Spremi buđelar, trebaće ti.

Nazad
Vrh Dno