Šta je novo?

Problemčić sa Mercury nForce2

jovajsha

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2003
Poena
619
Mercury nForce 2 ploča (kao 8rda3i) se, recimo jednom u 15 slučajeva bootuje na 100 MHz umesto 205 i tako ostaje (iako u biosu i dalje stoji na 205) dok se u biosu ne stavi "save and exit". Mašina lagano overklokovana (2000+ @ 205x9.5, default naponi) i savršeno stabilna u svim testovima. U čemu je fora? Da li da flešujem epoxovim biosom? :trust:

Slobodno flash-uj, to i jeste Epox ploca, pa vidi da li ce ti se ponovo desavati isto.
Pozdrav!

Pa ocigledno da nije savrseno stabilna ;)
Ostavi FSB na 200 tacno ili malo dodaj voltazze!

Hm...meni se,recimo,desava da mi iz nekog boot-a u postu prikaze poruku kako je proc. klokovan te nemoze da boot-uje,ali posle restarta sve ide ok(odradjen flash)...inace nemam nikakve zamerke na plocu!

Znači flešuje se normalno kao epox? Pojavljuje li se neki ID warning ili tako nešto?

Postoji upozorenje ali ga opusteno ignorisi,nema nikakvih problema....Jedino sto nisam mogao da ga odradim sa awdflash-om,ali je winflash progurao...

ej bre pa u cemu je problem zna li neko stvarno?! nisi ti jedini! Vec je bio slican post u vezi ciste epox ploce a i ja imam cistu 8rda3+ i to mi se desi ponekad ... nije uopste bitno da li si oc ili nisi.

desava se i na nekim novijim 8rdae, menjao sam im memoriju jel sam mislio da je do nje (bila je ACE) medjutim isto se desava i dalje samo redje...Ja imam 8rda3i i nemam tih problema.

ostaje:
- poluispravna baterija na ploci
- BIOS se zaglupi (kondezuje se vlaga u njemu ili oko njega, slicno ko kad se montira glanc nova ploca i nista nece da radi dok se ne izvadi baterija na 10-15 min i CLEAR CMOS)

Meni se to desava i na epox i na mercury 8rda3i. Kompovi nisu OC, prosto kaze warning your cpu has been...onda samo udjem u bios, save and exit i to je to

Meni se nesto slicno desavalo na MSI K7n2 delta-l. U biosu stoji 12.5x133, sandra pokazuje ok vrednost, Everest, AIDA i CPU-ID pokazuju da je 12.5x78 ili 12.5x 83 ? Cak je i memory benchmark u everestu slab.? Na 8.5x200 mi se to ne desava.

sto se tice te "warning your..." poruke, nekad je resenje CPU interface staviti na aggressive, ono sto se desavalo na masinama koje sam ja video je da jednostavno stavi FSB 100, kao da si ga sam stavio, nikakav warning...siguran sam da nije ni do napajanja, drugar ima chifteka i opet se desava, ostaje jednio to sto igor2 kaze, save and exit...

Pa da bi bilo kako kloknuo mashinu na preko FSB140-150Mhz ti treba "Agressive" interface. Meni se deshavalo da sam spusti FSB samo kada ga preteram sa klokom, pa nekada radi, a nekada se to desi :) A inace kada radi onda radi super kao i jovajsh -i. 'bem li ga, kontam da se istripuje neshto kod dizanja biosa...

Nazad
Vrh Dno