Šta je novo?

Probleeeeeeeeeem

IGGSySD

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
609
Kupio sam Abit KT7A + Atlon na 1133Mhz...
Ploca radi samo kada na njoj ostavite graficku,hard i memoriju,
A creative labs live i usr 56k kada ih udenem ne mogu da dignem sistem.

U principu moram da bih digao sistem sve da pocupam ponovo da vratim i radi....

Sta da radim, ima li ko slican problem.

I josh nesto da li bi mi preporucili da umesto abita uzmem chaintech 7aja?!

Ja sam imao problem sa starom kt7 plocom koja u kombinaciji sa mojim starim modemom (noname rockwell, neko djubre) nije uopste htela da se podigne. Abit je poznat da ima problema sa kompatibilnoscu pa je mozda to i tvoj slucaj. Ono sto sam ja uradio je da sam zamenio modem sa ortakom kod kojeg je radio, a meni uzeo njegov koji je kod mene radio. Preporucujem ti da i ti nesto slicno uradis. Ne verujem da ti live karta pravi taj problem, bar do sada nisam cuo da je bilo takvih drasticnih primera, obicno bude problema sa puckanjem ili nestabilnost, ali bas da ne moze da se podigne...

IGGSySD je napisao(la):

Nemoj sa konja na magarca (ABit>Chain) nego lepo instaliraj OS ispocetka.

IGGSySD je napisao(la):
Kupio sam Abit KT7A + Atlon na 1133Mhz...
Ploca radi samo kada na njoj ostavite graficku,hard i memoriju,
A creative labs live i usr 56k kada ih udenem ne mogu da dignem sistem.

jesi li probao da instaliras via latency patch (zadnja verziaj je 0.19) ?

IGGSySD je napisao(la):

Cekaj malo, hoces da kazes da kad ugasis, pocupas, upalis, radi, ugasis, vratis kartice, upalis, i ono onda radi???
Reci ponovo kada tacno radi a kada tacno ne radi?

Procackaj IRQ-ove u biosu ili probaj sa OS-om ispocetka. Probaj i sa npr Win2k ako ti ne radi pod npr ME ili 98.
A onda vrati tog Abita i uzmi nesto drugo ili makar neki drugi primerak te ploce

slotovi

Taj problem sa zvucnom i modemom je izgleda najcesci,pokusaj par stvari ja sam tako par puta uspeo:
stavis ih u druge PCI slotove,stavis u biosu da ti resetuje
ESCD,ponovo instaliras OS,skines najnovije drajvere.
Probaj pa vidi....

Bas tako. Kod Abita je cuvena fora sa mijenjanjem rasporeda kartica u PCI slotovima. Moras da isprobas sve kombinacije zvucne i modema. Prvo instaliras OS bez ubodenog modema i zvucne kartice. Onda ubacis jednu pa dignes sistem. Ako sve prodje u redu onda ubacis drugu karticu pa ponovo dignes sistem. Ako se tad pojave problemi onda gasenje pa nova kombinacija posljednje kartice. Ovako cesto rade serviseri u nekim firmama. Ako ti ni ovo ne pomogne onda mijenjaj samo jednu od komponenti (npr. drugu ako ti je sa prvom sve radilo ok).
Meni se slicno desavalo sa BX Masterom pa je serviser morao da stavi PCI zvucnu umjesto ISA. Sad imam Abit KT7 i nisam imao problema. Zvucna mi je u drugom PCi slotu, a modem u cetvrtom PCI slotu.
Pozdrav

Samo da napomenem da PCI slotovi dele IRQ "u paru", odnosno po dva slota dele isti irq. Kod mene na BXmasteru je cini mi se 1-6, 2-4, 3-5, a tu se negde racuna i integrisani udma66 kontroler. Ovi rasporedi nisu bas najsigurniji, ali ima u uputstvu.

slotovi

Geek_master je napisao(la):
Samo da napomenem da PCI slotovi dele IRQ "u paru", odnosno po dva slota dele isti irq. Kod mene na BXmasteru je cini mi se 1-6, 2-4, 3-5, a tu se negde racuna i integrisani udma66 kontroler. Ovi rasporedi nisu bas najsigurniji, ali ima u uputstvu.
Da,neki dele a neki ne dele.Ako imas knjizicu uz ploci u njoj ti lepo
pise

Nazad
Vrh Dno