Šta je novo?

Proble sa instalacijom Win 7

• Začetnik teme Začetnik teme Dejjan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dejjan

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2006
Poena
319
Danas sam ujutro imao malo više vremena.
Inače koristim Windows xp,koji već dugo nisam reinstalirao,a poznato je da posle određenog vremena skoro po pravilu nešto ubije Windows,pa mora da se ponovo formatira i instalira.
Imam jedan višak hard disk od 250 GB i mislio sam da je dobro da na njega sada bez presije instaliram novi Windows 7.Ujedno i da vidim kako funkcioniše.
Izabrao sam Windows 7 Ultimate (naravno legalan :d)i i nstalacija je prošla bez problema.Međutim kada se Windows instalirao nije bilo nikakvog zvuka,ni prilikom podizanja sistema,ni prilikom gledanja nekih muzičkih fajlova(koji dolaze sa sedmicom)
Naravno setio sam se da moram prethodno da instaliram drajvere za matičnu ploču.
Matična mi je MSI P965 Neo,koju sam kupio pre oko 2.5 godina.Naravno drajveri koji su došli tada sa njom nisam mogao koristiti na Sedmici,pa sam morao da stavim nove koje sam skinuo sa interneta(sa drugog hard diska ,na kojem je XP)
Međutim ni to nije pomoglo,zvuka jednostavno nema.
Proveravao sam sve :
-Zvuk je svugde podešen na maksimumu,nigde mute
-test zvuk neradi
-u device manageru uredno stoji da je dobro instaliran Realtek High definition Audio
-nisu slušalice na zvučniku
Jedino što me kopka je to da sam skinuo 4 drajvera za P965 ploču,a da sam mogao instalirati samo 2(mislim da je jedan od tih koji nisam mogao,bio za RAID ,a drugi neznam šta je bilo)
Odavde sam skinuo :
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1275

I još jedan problem.
USB flash mi je lepo učitao,ali kada sam hteo da instaliram drajvere za ADSL modem i to sa istog USB priključka jednostavno nije mogao da pronađe hardver(ADSL modem)
Ima li neko ideju šta tu može biti problem ?

Poslednja izmena:
hm.....prilikom instalacije win 7....ja sam uvek dobijao zvuk i sve one osnovne drivere...uz samu instalaciju...nikad mi nije trebao disk od ploce...proveri u biosu koji ti je audio ukljucen...mozda stoji realtek ac 97...a to promeni na high definition...

Ali na ovom drugom hard disku ,na kojem mi je Win XP mi sve normalno radi,a mašina je ista,samo sam zamenuo hard disk(da bi instalirao sedmicu).
Znači sva podešavanja Biosa su ista.

Proveri koji ti je default audio device. Ako imaš ATI-ja da nije slučajno njegov HD audio, pa da na njega zapravo odlazi zvuk iz sistema.

Imam ATI HD 4760,moram da vidim gde se to proverava pod WIN 7.
Verovatno je isto tamo negde pod Control Panel - Sound.
Međutim kako objasniti činjenicu da uopšte neće da mi prepozna ADSL modem ?
Ono počne instalacija drajvera i kada krene da traži hardver,nemože da ga nađe.
Možda da probam sa Profesional verzijom (isto tako uredno legalnoj kupljenoj 😀)

Koji ADSL modem je u pitanju?
Za neke ne postoje Win7 drajveri.

Conexant je modem. Star 3 i po godine.
Vidiš,nisam o tome razmišljao , o starosti drajvera za modem.
Čudi me da je uopšte pokreno instalaciju ako postoji problem sa kompatibilnošću.

Zovi ADSL provajdera kod kojeg si i pitaj da li za taj modem postoje drajveri za Win7.
Ako postoje uputiće te na to gde da ih nađeš, a ako ne postoje sigurno će ti ponuditi da ti zamene taj modem za neki drugi (ili možda čak za ruter).

Proveri koji ti je default audio device. Ako imaš ATI-ja da nije slučajno njegov HD audio, pa da na njega zapravo odlazi zvuk iz sistema.
Ovo je 99%. Često zna da stavi Ati kao default sound device

Rešio sam problem sa zvukom.
Isprobavao sam sve i na kraju sam poludeo i počeo bananicu da premeštam na različite izlaze na zvučnoj karti(što je nelogično,jer je bananica bila postavljena u ispravnu rupicu)Ali kad sam vratio bananicu ponovo na svoje mesto,pojavio se pop-up prozor sa opcijom odabira izlaza.Mislim da je stajalo nešto kao side speakers i ja premestim na front speakers i proradilo.Imam zvuk 😀
Sad ću i ostale programe da instaliram,valjda neću imati nekih problema

Za Conexant modem nema drajvera za Win 7,a nemaju ni nove modeme trenutno u Zezamu,tek sledeće nedelje.
U međuvremenu sam instalirao nekoliko programa,a ono što me nervira je da mi je recimo firefox instalaciju prekinuo na pola puta,zbog nekih administratorskih razloga.
Morao sam da desnim klikom miša na firefox.exe da odaberem opciju Run as Administrator,da bi mi instalirao browser.Isti je slučaj bilo sa još nekim programima ,gde sam morao da kliknem na neke bezvezne potvrde.
Jel ima negde opcija da se ukinu te administratorske *******cije ?
I kada budem instalirao sve programe napraviću imidž Windows particije,da kasnije nemoram da se patim ako mi pobrljavi Windows.
Pa me interesuje koji je najbolji program za Ghostovanje sedmice ?
Razmišljao sam da idem sa Acronisom.

Za Conexant modem nema drajvera za Win 7,a nemaju ni nove modeme trenutno u Zezamu,tek sledeće nedelje.
U međuvremenu sam instalirao nekoliko programa,a ono što me nervira je da mi je recimo firefox instalaciju prekinuo na pola puta,zbog nekih administratorskih razloga.
Morao sam da desnim klikom miša na firefox.exe da odaberem opciju Run as Administrator,da bi mi instalirao browser.Isti je slučaj bilo sa još nekim programima ,gde sam morao da kliknem na neke bezvezne potvrde.
Jel ima negde opcija da se ukinu te administratorske *******cije ?
.

kad ti sledeci put izadje to upozorenje..tj pitanje da li si siguran da hoces to da instaliras...sa leve strane tog prozorcica,imas opciju na koju mozes da kliknes i da namestis da te vise nikad ne pita🙂

Da,znam za tu mogućnost,i to sam podesio da me nezeza svaki put kad pokrećem neku instalaciju.
Ali ima druga stvar,što sam napomenuo,a to je da za instalaciju nekih programa nemaš nikakvu opciju da odabereš.
Kao što je bilo slučaj sa firefoxom.Nije hteo da se instalira dok nisam desnim klikom odabrao opciju Run as administrator.
Doduše već dva dana nisam ništa instalirao na sedmici,čekam vikend,onda ću sve programe da instaliram,i da probam da vidim gde se potpuno ukidaju te administratorske poruke.

Nazad
Vrh Dno