Šta je novo?

probilo napajanje, hard stekce

sallle

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
604
E, imam totalnu suludu situaciju.

Na starom kompu mi probije napajanje (identifikovan i kondenzator), i vrisnula graficka, i pokusavam da ustanovim sta jos...
hard disk kad prebacim na drugi komp radi.

e sad ide twighliht zone:
U taj komp sto mi vrisnuo, kad stavim drugo napajanje i drugu graficku (a sve ostalo prikopcano i dalje), hard disk krene da stekce, u istom taktu blinka dioda na hardu, a i maticna ploca u istom ritmu pusta neke tupe bipove. - na ekran ne baca nista.

Kad otkacim hard disk (i napajanje, i eide kabl), bude sve ok, na ekranu se baci poruka failure disk (il kako vec).
Medjutim, kad samo prikacim na neku od grana napajanja hard disk (BEZ ukopcavanja eide kabla), hard disk i maticna krecu da stekcu, i nista nema na ekranu?

I sad mi totalno nista nije jasno. Da li je moguce da je vrisnula maticna, pa da ona menja rezim u samom napajanju, i da taj nepravilan naponski rezim uzrok sto i hard stekce?

Pokusavo sam i da menjam ide slotove, i dva razlicita hard diska, i menjao grane samog napajanja. i uvek stekce sa hardom (sa ili bez ide kabla), a bez harda normalno krene dizanje sistema...

Jel imo neko neki slican problem?
Bas mi je hitno da osposobim taj komp, i u principu ako je otisla maticna, sutra-prekosutra bih morao novi da uzimam...

edit: 2 kondenzatora na samoj ploci imaju malcice zaobljenije vrhove (ploca je msi k7t turbo - 6330)

Poslednja izmena:
Pa zar ti nije očigledno da je crkla i matična?
Probaj da zameniš ta dva naduvana elektrolita ako si baš toliko uporan da je vaskrsneš, ali verovatno je i još nešto otišlo, čim ti ne radi IDE.

ma da... kreno sam da gledam oglase za kompove :(

Nazad
Vrh Dno