Šta je novo?

Probijanje svetlosti na monitorima?!

seaman

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
304
Pozdrav svima, zanima me zbog cega se javlja probijanje svetlosti na monitorima?! Da li je to normalna pojava i kako se otklanja?! Naime vlasnik sam Samsunga 2032bw i donjem desnom uglu se vidi probijanje svetlosti, kako otkloniti pomenutu pojavu?! Takodje na raznim sajtovima u rubrici o misljenju o monitorima vidim da se ljudi imaju slicne probleme i sa drugim markama i tipovima monitora. Unapred hvala na odgovorima.

Probijanje svetlosti je sasvin normalno za monitore koji imaju tn panel.Takodje imam Samsung 2032bw i ima minimalnog probijanja na donjoj i gornjoj ivici ekrana ali to se ne moze izbeci za tu klasu monitora.Gledao sam i druge monitore u tom rangu i svaki je imao probijanje,neki manje a neki vise.Prezadovoljan sam sa kupljenim monitorom i barem ovaj moj ima bolju sliku od konkurencije u toj ceni, tako da ne trebas previse da razmisljas o tome osim ako je to probijanje suvise vidljivo i kvari sliku,onda se pozovi na garanciju i odnesi na servis ili zamenu monitor.Problem sa tim je sto je to mukotrpan posao i mozes do 45 dana ostati bez monitora...

Probijanje osvetljenja je normalno za tu cenu monitora, garanciju mozes da ostvaris jedino ako je probijanje toliko da se ne vidi deo ekrana skoro uopste (crna/tamna pozadina se ne racuna).

Da li to probijanje ima tendenciju sirenja, vremenom naravno?

Nema, moze samo da se smanjuje vremenom (kao i kompletno osvetljenje ekrana) zbog starenja i slabljenja lampi koje osvetljavaju ekran. :)

da, ali to slabljenje lampi se nikad ne primeti, mozda nakon 7-8 godina, a do tad mi cemo svi preci na ko zna koju vrstu monitora

Trenutno imam monitor LG222WS,i u vrhu i donjem delu ima probijanja ali mi to ne smeta jer za 200e ne mogu ni da ocekujem mnogo bolje,mnogo mi je bitnije da je osim toga sto se vidi na crnom monitor extra radi

Poslednja izmena:
Zanimljiva tema, i imam jedno pitanje. Na LG L1953 TR nemam probijanje svetlosti ali recimo ako je na sredini ekrana neka svetlija slika (dok je ostatak crn) vide se pruge, vertikalne i horizontalne koje su siroke i visoke kolko i ta slika na sredini ekrana. Jer to zanaci da panel matori?

to ne bi trebalo da vidis. sto se tice probijanja svetlosti, meni bas ne ide u glavu...dok sam imao 940n bilo je mnogo manje probijanja od ovog novog 223bw, da li mi se to cini jer je veci ili sta nemam pojma ali razlika se bas primecuje.

Top Lista

Kad bi neko napisao redom modele i proizvodjace od najboljeg do najgoreg sto se tice probijanja, to bi bilo bas cool... Naravno samo modele koji se prodaju kod nas u Srbiji. I da su TN matrice. I da su preko 19 ". :)

Nazad
Vrh Dno