Šta je novo?

Probijanje pozadinskog svetla i kako ga smaniti?

vlathemir

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2009
Poena
301
Pre svega dobar pozdrav, a zatim dosta kuknjave....
Nedavno sam pazario Samsung T220 i probijanje svetla je vulgarno!!
Čitajući o istom vidim da to nije retkosot kod ovog modela, mene zanima moze li se isto "utegnuti" hardverskom kalibracijom ili nečim drugim ili sam prosto osudjen na zaslepljenost neona.

nikakve hardverske kalibracije i vudu magije ti nece pomoci.Pri kupovini monitora prvo trazis da vidis sta dobijas.

Ne bi da lupim neku glupost ali cuo sam da se menja neki cip unutar monitora i da se time regulise pozadinsko osvetljenje i probijanje,ali samo sam nacuo... Drugar mi je spomenuo da je citao u nekom casopisu. Mogu da proverim gde i sta pise pa cu javiti.

Bogami ne bih odbacio voodoo olako...uz pravog sveštenika...mislim, ako mogu reanimirati telo pokojnika u zombi nalik biće, sigurno da bi učinili čuda za moj zombie a like monitor. Jedino je put/transport problem :)

Pomenuti čip zvuči kao legitimna mogućnost, ali kakva je to beda menjati čip na novo kupoljenom proizvudu!!! Inače ovlašćeni servis za ERC ( Evil. Rip-you-off. Corporation. ) ne vidi ovo kao problem kojim bi se trebali baviti...:mad:

Poslednja izmena:
Probijanje pozadinskog osvetljenja je posledica nesavršenosti panela.
Zamena nekog čipa može to da reši samo ako se istovremeno i panel zameni nekim boljim. ;)

Pa ok, naučio sam živeti i sa gorim stvarima.
Bar plastika u koju je spakovan nije fake!
:crash:

Kupis drugi monitor :p

Pre svega dobar pozdrav, a zatim dosta kuknjave....
Nedavno sam pazario Samsung T220 i probijanje svetla je vulgarno!!
Čitajući o istom vidim da to nije retkosot kod ovog modela, mene zanima moze li se isto "utegnuti" hardverskom kalibracijom ili nečim drugim ili sam prosto osudjen na zaslepljenost neona.

Zasto nisi testirao monitor pre kupovine?
Ako ima manje od 7 dana, jednostavno im vrati proizvod i uzmi pare nazad.

Haha, onda mu nema pomoci. :d

Pa nije valjda da se vidi probijanje i kada je sarena slika prikazana i upaljeno svetlo u sobi?

Nazad
Vrh Dno