Šta je novo?

Probijanje pozadinskog osvetljenja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Kupio sam prekjuce Samsung 205bw koji ima dosta izrazen ovaj problem! Sto se tice ostalog stvarno je sve za cistu 10-ku, ali ovo dosta iritira pa se premisljam da odnesem monitor na reklamaciju. Ovde nije u pitanju samo malo probijanje po ivici, vec postoji i deblji pojas svetlo sive boje! Da li je ovo koliko toliko normalno i cesto, ili idem da ga reklamiram?
Otprilike, sve izgleda kao na donjoj slici, samo mozda jos gore. Probijanje osvetljenja se inace vidi i po danu kada je ekran skroz crn.

Prilozi

• pozadinskodu5.jpg
    pozadinskodu5.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 582
Ne znam da li je do tvog foto aparata, ali nesto mi deluje da imas cak i probijanje po sred srede, ako je to stvarno tako, onda je ovo najveci defekt koji sam ikada video na jednom LCD panelu u vidu probijanja po sred panela.

Jednostavno ovo je uzasno, i ja licno smatram da ovakav monitor mora ici nazad u fabriku.

Izgleda da bas i nije normalno, verovatno cu ga morati vratiti. Inace ono nije bila slika mog monitora, a moja je ova ispod. I kada je upaljeno svetlo u sobi vidi se probijanje ponajvise na gornjoj ivici, i siroko je skoro 7-8 cm.

Prilozi

• Photo.jpg
    Photo.jpg
    65 KB · Pregleda: 401
definitivno ga vracaj, ja imam isto probijanje ali nije ni nalik ovom, ovo je stvarno katastrofa

Najludja kombinacija bi bila kad bi mu u servisu rekli da je sve u granicama normale :D

Meni ovo uopšte nije strašno, mislim na ovu drugu sliku, meni je gore pa mi ne smeta.

Dal' što sam se navikao...

Ako je u stvarnosti ovoliko kao sto deluje na slici onda je bas mnogo vise nego kod mene na istom tom modelu monitora. Verujem da ne postoje dva ista displeja, znaci neko naleti na bolji a neko na losiji primerak, ali ovo kod tebe deluje bas previse.

P au servisu su mi rekli kad sam probao da nije kao nista ozbiljno, ali ruku na srce nije tako ni delovalo. Posle nekoliko sati rada, kada sam uvece krenuo da gledam film, stvarno je pocelo da biva izrazeno. Sutra zovem erc!

Inace, svetlo probija cak i kada je u sobi upaljena jaka sijalica, i cini mi se da je cak pocelo sa desne strane vise da probija. Beda.

Poslednja izmena:
Evo da javim da sam pricao sa likom iz erca, i mogu vam reci da sam ostao prosto zbunjen. Bilo je tipa: Svaki tn film ima probijanje pozadinskog, posebno wide, tralala, to je monitor najnize klase....
Ponovo sam zvao firmu gde sam uzeo monitor i rekli su mi da dodjem u cetvrtak, kad erc ponovo pocinje da radi da idemo da vidimo sta cemo sa monitorom. Mada posle razgovora sa onim likom, mislim da mozda i nije vredno da se cimam.
Kakva su vasa iskustva sa reklamacijama monitora????

Evo malo sam se igrao sa Photoshopom, i vidite kako tacno od prilike to izgleda. Nisam ubo intenzitet sigurno, ali povrsinu jesam.

Pozdrav

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 360
Poslednja izmena:
Mada posle razgovora sa onim likom, mislim da mozda i nije vredno da se cimam.
Kakva su vasa iskustva sa reklamacijama monitora????

Nazalost moras da budes uporan i da se spustas na njihov nivo (tj. da budes bezobrazan) da bi ostvario svoja prava. Ja sam samo jednom reklamirao tft zbog mrtvih piksela i na pocetku nisu hteli da ga menjaju kao sve je to u granicama tolerancije (bilo je 4 ili 5 mrtvih piksela, ne secam se vise, bilo je davno) da bi mi na kraju zamenili za monitor bez mrtvih piksela (evo ga i dan danas radi perfektno).

P.S. Ako ti je slika ovakva kao sto se vidi na ovoj slicici iznad mislim da je to sigurno za zamenu, ja licno ne bih prihvatio takav monitor kao ispravan.

Poslednja izmena:
Vrh Dno