Šta je novo?

Probelmi sa Hot-Fixom za XP

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Jel imao neko neka losa iskustva ?
i jel se zna sta on tacno adi , mislim kada se instalira ceo ? osim sto mi u add/remove ubaci gomilu ****** ? :)
E i jel zna neko zasto ne moze da se promeni ikonica Control Panelu kada se napravi shortcut na desktopu ? naravno isto u XP-u ?
Pozdrav

Na koji hotfix mislis? Svaka ispravka OS-a se "pakuje" u hotfix, i svaki posebno se moze uninstall-irati iz Control Panel-a. Ne vidim u cemu je problem. Ako si pod "sranjem" mislio one brojeve u add or remove, to ti je u stvari broj clanka u knowledge base-u koji ima vise informacija o tom hotfix-u.

hotfix-evi

Meni sve sljaka posle instalacije paketa hotfix-ova. Ali, hibernaciju i Standby jos nisu resili. Prvi put ode u hibernaciju, ali sledeci put zaglupi PC.

Meni hibernacija radi, ali je ne koristim, jer mi se sistem dize otprilike koliko mu treba i da se "povrati" iz hibernation-a, a ni shutdown nije brzi...

hibernacija radi?

Cekaj, kako hibernacija radi?
Pa kod svih ljudi sam probao i radi samo prvi put. Drugi put zakucavav sistem. Kada ga onda resetujem, sledeci put opet hoce. Ali posle toga ista prica. Svuda, ne samo kod mene.
Proveri da li ti radi dva puta?

Zasta sluzi???

Ljudi mozda ce ovo biti malo glupo pitanje ali ja jos uvek nisam otkrio zasta sluzi hibernacija? Meni je ona slicna StandBy-u? U cemu je razlika? I kada se koristi???:confused:

Re: Zasta sluzi???

Gidra85 je napisao(la):
Ljudi mozda ce ovo biti malo glupo pitanje ali ja jos uvek nisam otkrio zasta sluzi hibernacija? Meni je ona slicna StandBy-u? U cemu je razlika? I kada se koristi???:confused:

E i mene takodje zanima cemu hibernacija tacno sluzi !
Mislim kada primenjujete , ja sam iskljucio tu opciju jer je smatram beskorisnom (u stvari ne znam ni cemu sluzi ) ajde ko ce da me razuveri da nije beskorisna tako sto ce mi reci cemu sluzi ! :)
Pozdrav

Re: Re: Zasta sluzi???

Mexa je napisao(la):
E i mene takodje zanima cemu hibernacija tacno sluzi !
Mislim kada primenjujete , ja sam iskljucio tu opciju jer je smatram beskorisnom (u stvari ne znam ni cemu sluzi ) ajde ko ce da me razuveri da nije beskorisna tako sto ce mi reci cemu sluzi ! :)
Pozdrav

Postavljam isto pitanje...

Inace sto se tice onih ****** sto se skidaju sa Micr0soft-ovog sajta skinite samo virtual machine!
Sve ostalo zaj**ava!!

Medvedi i kompjuteri

Hibernacija sluzi da se kompjuter ne osteti na -15 stepeni i da zdravo i veselo doceka +40 stepeni. :D :p

Pa ako je tako

Pa ako je tako bolje da ga zavijem (kompjuter) u neko cebe da ne nazebe !
I obavezno cajeve i slicno !
A sada ko ce da da pravi odgovor :)
Mislim na onog ko koristi tu opciju koja jednom radi pa onda ne radi :))
Pozdrav

Hibernacija prebaci citav sadrzaj memorije na hard disk i iskljuci kompjuter. Kada se ukljuci, vrati sadrzaj memorije. Dobra stvar je u tome sto ovako ostaje sacuvano sve sto ste u tom trenutku radili, dakle svi programi koji su pokrenuti i dalje ce raditi, ako ste radili na nekom dokumentu, i niste ga sacuvali, posle izlaska iz hibernacije, mozete da nastavite rad na njemu.

Re: hibernacija radi?

dbaja je napisao(la):
Cekaj, kako hibernacija radi?
Pa kod svih ljudi sam probao i radi samo prvi put. Drugi put zakucavav sistem. Kada ga onda resetujem, sledeci put opet hoce. Ali posle toga ista prica. Svuda, ne samo kod mene.
Proveri da li ti radi dva puta?

Evo, upravo sam dva puta "hibernisao" Windows i sve radi kako treba.

Mozda je najnoviji BIOS pomogao ili, mozda, VIA 4in1 4.36, jer imaju po neke ispravke vezane za XP.

Hibernacija i standby sam windows "ukljucuje" tek ako su svi drajveri sertifikovani od M$-a... tako da ako instalirate najnovije Via4in1 ili Detonatore, eto zbog cega ne radi. Naravno, ne mora da znaci da je zbog ovih drajvera, mozda je zbog nekih koje ste sa cd-ova instalirali, iz istog razloga koji sam naveo.

Re: hotfix-evi

dbaja je napisao(la):
Meni sve sljaka posle instalacije paketa hotfix-ova. Ali, hibernaciju i Standby jos nisu resili. Prvi put ode u hibernaciju, ali sledeci put zaglupi PC.

Meni je hibernacija pravila ogromne probleme dok nisam stavio novi Detonator, tako da sumnjam na drajvere, a ne na WinXP.

Imam skoro celi Hotfix sa MS-a i sve radi kako treba.

sta je hibernacija?

Mexa je napisao(la):
Pa ako je tako bolje da ga zavijem (kompjuter) u neko cebe da ne nazebe !
I obavezno cajeve i slicno !
A sada ko ce da da pravi odgovor :)
Mislim na onog ko koristi tu opciju koja jednom radi pa onda ne radi :))
Pozdrav

Vidi, cemu sluzi hibernacija, vec je rekao Titanium angel. Razlika izmedju hibernacije i stand by (Suspend to RAM) je sto hibernacija kopira sadrzaj memorije na hard disk. Dakle, odes na hibernaciju i kad ukljucis PC sledeci put, svi pokrenuti programi su tu bez potrebe da ih ponovo pokreces kao kada ukljucis PC.
Stand by ostavlja RAM pod naponom i konstantno ga osvezava i dok je ostatak PC-ja uspavan. Ovo je brze jer se ne ocitava sadrzaj RAMa kada ukljucis PC, ali zna da zaje*e kada EPS iskljuci struju pa memorija ostane bez nje i bez sadrzaja.

Re: Re: hotfix-evi

delimir je napisao(la):
Meni je hibernacija pravila ogromne probleme dok nisam stavio novi Detonator, tako da sumnjam na drajvere, a ne na WinXP.

Imam skoro celi Hotfix sa MS-a i sve radi kako treba.

A koji Detonator koristis? Ja sam skinuo ovaj novi 23.11 (ili sl.).
Danas moram proveriti hibernaciju...
Sto se tice hotfix-a i posle njegove instalacije mi nije radila hibernacija sa Detonatorom 21.83.

Meni u w2k radi hibernacija . U Me sam je imao i koristio uspešno ali je odjednom nestala...kako se zove onaj fail gde piše zašto
ne radi hibernacija. Znam da sam ranije (stara conf.) proveravao ali sam sad potpuno zaboravio gde je to bilo.

Pera je napisao(la):
Hibernacija i standby sam windows "ukljucuje" tek ako su svi drajveri sertifikovani od M$-a...

Hibernacija se moze ukljuciti/iskljuciti u Control Panel -> Power Options, i nema veze sa sertifikovanim drajverima, jer kod mene lepo radi sa 21.81 Detonatorima koje MS nije sertifikovao. Ne kazem da zbog nekih drajvera hibernacija nece raditi, vec samo da sertifikacija nema uticaja...

Re: Re: Re: hotfix-evi

dbaja je napisao(la):
A koji Detonator koristis? Ja sam skinuo ovaj novi 23.11 (ili sl.).
Danas moram proveriti hibernaciju...
Sto se tice hotfix-a i posle njegove instalacije mi nije radila hibernacija sa Detonatorom 21.83.

Da drajveri su 23.11, a upravo mi je sa 21.83 (onim serftifikovanim od strane MS-a ;) ) pravila probleme. Takođe sam isključio servis "NVidia drivers help", a mašina ima Intelov čip-set tao da ne znam za 4in1 drajvere...

hibernacija radi...

Evo, juce sam skinuo Detonator 23.11 i hibernacija je proradila (kao i Stand by - Suspend to RAM). Ploca je Intel815ep.

Nazad
Vrh Dno