Šta je novo?

Pro Evolution Soccer vs. Fifa

eh kad bi bolja grafika povlachilai igrivije igre.. ne bih zalio za igrama od pre 10tak godina

Mislim da sam merodavan da kazem da je PES5 ili WE9 kako ko voli NAJGORI FUDBAL ikada napravljen.
Zasto kazem da sam merodavan, zato sto sam igrao(aktivno) sve PES i WE seriale pocev od prvog PES nalova napravljenog za PS1 a to je bilo sada vec davne 96 godine.
Oni koji govore da je PES5 najbolji fudbal ili su neki pocetnici ili su se zamajavali sa preglupom fifom, koju licno ne mogu da svarim. NHF
A da je najgori fudbal u serialu mogu i da dokazem a vi cete se sloziti(valjda).:

1. Igra kao da ima neku gresku, kada load-ujem neki save primer Cup (naravno igram na 5*) u jednom trenutku mi se desi da mogu da pobedim svakoga, sto i radim i to sa astronomskim rezultatima. Sledeci put kada ponovom isto protivnicka ekipa je toliko jaka(nebitno da li se radi o Malagi ili Realu) da tesko uspem da ne primim gol a o postizanju ne mogu ni da razmisljam. Sta se desava?
Jednostavno AI u tom trenutku je na takvom nivou da kao da igram protim 30 igraca a ne 11, njihovi pasovi idu neverovatno precizno od noge do noge golman skace 18m u stranu, sudija svira "SVE" u njihovu korist(o sudijama cu kasnije)... Jednostavno ne da vam da dobijete utakmicu ma kakav vi majstor za PES ili WE bili(kakav sam ja).

2. Sudije!
Mislim da je strasno ono sto su momci iz Konami-a napravili posle onako dobro odradjenog AI-a sudija u PES4, da tako use*u AI u 5.
Kao sto sam vec spomenuo sudije sviraju SVE u korist AI-a. Vama mozda dosudi neki prekrsaj u kontri kada imate cist prodor prema golu a protivnicki igrac vas onako cacne po nozi a da pritom vi ne izgubite ravnotezu. Umesto u gro slucajeva da pusti prednost kada znam da cu 100% u nastavku akcije dati gol on svira prekrsaj zaustavljajuci celu igru. Zamislite moj bes u tom trenutku...
Nisam od onih koji se nerviraju kada igraju igre ali ovaj fudbal me dovodi do stanja apsolutnog ludila.

3,4,5... Jos malo o sudijama.
Ne sankcionisanje igranja rukom, sviranje ofsajda kada je vas igrac na liniji sesnesterca a 5 protivnickih igraca piju kafu sa golmanom, sviranje faula ama bas u svakom kontaktu sa protivnickim igracem itd. sua samo neke od mana PES5 i zato mogu da se potpisem da je doticni fudbal nesto najgore sto je ikada izaslo iz Konamijeve kuce.
Inace jednako dobro igram i na tastaturi i na djojpadu mada se bolje snalazim na tastaturi.
Zao mi je sto nisam snimio te sitacije pa da podelim sa vama ali sam siguran da ste i vi primetili te greske.
Naravno ovo se sve odnosi na Single Player.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Milane,koliko god da igras ovaj fudbal,ako ga igras u SP to ti je kao i da ga ne igras.Primera radi,ne mozes reci da je CS ****** jer su losi botovi ili neznam sta vec...PES5 ima stvarno lose sudjenje i tu se potpuno slazem sa tobom,ali imao ga je i pes4.Mozda jos i gore.Fudbal je poprilicno evoluirao od predhodnih verzija,prvenstveno mislim na duel igru koja je dosta realnija i pre svega lepsa(probaj da odigras neki stariji nastavak na sony-ju,ako uspes da sastavis 2 partije-svaka cast),ali momci iz konamija ocigledno nisu uspeli da rese problem sudije.Iskreno,ni ja nemam ideju kako bi to sudjenje trebalo da funkcionise,ali ovako sigurno ne.Hocu da kazem da i pored svih mana,PES5 nikako nije najgori nastavak,pogotovo to ne mozes i ne smes tvrditi na osnovu SP iskustva koje ne cini ni 10% sustine ove igre.Cisto da ne bude zabune,prvi "konami" fudbal koji sam igrao bio je goal storm.Pozdrav.

psaras je napisao(la):
Milane,koliko god da igras ovaj fudbal,ako ga igras u SP to ti je kao i da ga ne igras.Primera radi,ne mozes reci da je CS ****** jer su losi botovi ili neznam sta vec...PES5 ima stvarno lose sudjenje i tu se potpuno slazem sa tobom,ali imao ga je i pes4.Mozda jos i gore.Fudbal je poprilicno evoluirao od predhodnih verzija,prvenstveno mislim na duel igru koja je dosta realnija i pre svega lepsa(probaj da odigras neki stariji nastavak na sony-ju,ako uspes da sastavis 2 partije-svaka cast),ali momci iz konamija ocigledno nisu uspeli da rese problem sudije.Iskreno,ni ja nemam ideju kako bi to sudjenje trebalo da funkcionise,ali ovako sigurno ne.Hocu da kazem da i pored svih mana,PES5 nikako nije najgori nastavak,pogotovo to ne mozes i ne smes tvrditi na osnovu SP iskustva koje ne cini ni 10% sustine ove igre.Cisto da ne bude zabune,prvi "konami" fudbal koji sam igrao bio je goal storm.Pozdrav.

Ne, ne polako. :)
Ja i jesam spomenuo da se sve ovo odnosi na SP, ni u jednom trenutku nisam pomenuo MP iliti nesto trece.
Kada igramo na primer nas cetvoro, 2-2 to je druga prica.
Sto se tice predhodnih delova imam ih sve i ponekad ih odigram onako nostalgicno i mogu ti reci da je sudjenje bolje...
Da ostavimo duel igru, vodjenje lopte, te tehnicke detalje po strani, ja u ovom slucaju govorim konkretno o sudjenju u igri. Ako imas PES3 instaliraj, odigraj koju partiju i razumeces o cemu pricam. ;)
pozdrav

Onda smo se razumeli(i slozili),sudjenje je katastrofa i ja to svaki put napomenem kad se prica o PES-u,jednostavno,ne mogu da predjem preko toga.Iz tvog predhodnog posta sam zakljucio da tvrdis da je PES5 GENERALNO naj losiji nastavak,sto on svakako nije.Sto se tice PES3 imam ga negde na 2 cd-a ako se dobro secam,bio je toliko neoptimozovan da ga je bilo jednostavno nemoguce igrati,igrao sam ga na ps2 (we7 valjda) i jeste bolje sudjenje.Uf,kasno je a idem ujutru "u ribu" :D Aj pozdrav. :wave:

Mogli bi da napravimo neki turnir u PES-u. Naravno mislim na ove potencijalne sampione sa bencha. :D
Vec kada ne mozemo da se skupimo da idemo na pravi fudbal na Adu onda barem da opicimo po PES-u. ;)
pozdrav

@milan82bh

a jel si provalio bug shoot gol u 75% slucajeca sa 34+ metara, ne znam da li znate ali pokusajte kada bude faul da drzite L2 dugme, nakon sto dodje igrac da vam doda lepo drzite L1 pa X i napunite sut i eto gola....ne znam ali mislim da sam dao sa 44m, a sigurno moze i vise, nisam pokusavao, a sto se tice sudija cuo sam da je WE International mnogo bolji po tom pitanju, pusta prednost cesce, redji su fauli itd. ali ovo ne mogu da tvrdim jer nisam probao ovu verziju, ceka se WE 10 pa cemo videti do tada uzivajte u naj naj naj naj Fuci na svetu

Cuo sam za kao neke fore sa 27+ metara tj. to mi je rekao jedan drugar i cak je hteo da mi pokaze ali nije imao priliku... :)
Ja iskreno postizem golove odakle oces, tj. uopste se ne obazirem na to odakle cu ga dati...igram svoju igru, imam taktiku, imam izradjen napad, organizovanu odbranu igram samo sa jednom ekipom(Arsenalom) i uopste mi je nebitno odakle cu dati gol...ako su ukaze sansa sutiram i sa pola terena. ;)
pozdrav

sto se tice pustanja...

meni se cini da pusta vise prednost na soniju...

sto se tice patcha: naravno da sve gubish... ipak je ovo konverzija sa sonija...

@milan82bh

ne pricam ja o daljini, nisi shvatio, ti si pomenuo neke greske, a ovo je jedna od najvecih kazem probajte pa vidite kako se ponasa golman u toj situaciji

Ljudi da pitam, a i nemam PES. Stao sam jos na sony sa WE4,5.
Igrao se malo kod jednog komsije i cini mi se da je dosudjivanje faulova veliki problem.
Skoro svaki kontakt faul.
Moze li se ovo negde promeniti, cisto da znam.

Moramo da trezimo od Konamija da ubaci opciju da se iskljuci sudija ili da ubace tuchu na terenu. Ako nista drugo makar da stave da moze sudiji da se lupi samar ili pljune u lice! :D :D
To bi bilo sjajno...

Ne mogu da se setim tačno u kom, ali u jednom fudbalu je bila opcija "Referi strikness" pa si sa klizačem mogao da podesiš. U multipl. bi cimer i ja to podesili na low pa bi fudbal više ličio na NFL. Ta opcija bi dobro došla u PES 5 za singlpl.

Nazad
Vrh Dno