Šta je novo?

Pro Evolution Soccer na Linuxu

sensei1980

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2008
Poena
304
Pozdrav!

Zbog mnogo razloga zeleo bih da predjem na Linux.
Ne igram igrice, osim samo jedne jedine koju igram vec vise od 10 godina.Dakle Pes, a koja me sprecavala dugo da
se apsolutno prebacim na jednu od Linux distribucija.
Da li postoji nacin da se PES igra na Linux-u. Linux mi treba iz mnogo razloga, pa tako i zbog posla.

Moze se reci da sam pocetnik sa Linux-om, iako sam svojevremeno isprobavao malo Fedoru i Ubuntu.

Zahvaljujem na odgovoru!

Da li su performanse (mnogo) losije preko Wine-a?

Davno sam igrao igre, ali sećam se da tadašnji wine nije podržavao više procesorskih jezgara, pa je jedno bilo maksimalno opterećeno. Vidim da ti imaš prilično jaku konfiguraciju, i verujem da nećeš imati problema sa igranjem, ako ne bude problema sa ATI drajverima :)

Bronzani status na WineHQ, što znači da se nećeš mnogo usrećiti. Moraćeš da se zezaš da nateraš PES da radi i ako te bog vidi pa uspeš, opet će verovatno raditi tako bagovito da će ti ubiti volju za igranjem. Bolje za sada napravi dual boot ako već ne možeš da ostaviš tu igru. Dolazi Steam na Linux uskoro i biće više igara u narednim godinama, ali za sad mislim da što se tiče fudbala jedino Football Manager igre rade lepo.

Kako radi pes na linux-u? Ja imam multi-boot zbog nekih win programa pa uglavnom ne guram te stvari na linux ali me bas interesuje kako radi.
crossover-om sam dizao office radi dobro

Vrh Dno