Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

Samo da poprave AI, to je ono sto cini gejmplej losim.

deja vu, ili je ovo vec bilo ovde negde pre neki dan?

Ako mislis na moj post, cini mi se da sam napisao nesto slicno u nekoj drugoj temi, mozda onoj u console podforumu.

Neko je pominjao neke face iz resident evila:-D baš se istripovah:)

Pa nisi se istripovao, ima PES tema i u konzolnom podforumu.

Taman sam se ponadao nekom vecem graf.pomaku ali Resident Evil face su tu i dalje, i dokle ce vise sugavi ps3 i x360 gusiti, *** i u 2015 ce izbacivati igre za te dinosauruse od konzola :/

Jbs grafiku, gameplay i animacije bi trebale biti 'od nule'..

To sto pominjete "zaostale" konzole u ovom kontekstu nema veze sa zivotom. Pa bar sada su mogli da biraju i odlucili su da urade bas ovo, tako da mozete da krivite samo Konami, a ne to sto konzole postoje. A i valjda ste shvatili ko kupuje sportske igre i gde je najprirodnije okruzenje za njih, nece sigurno da prave pes za GTX680, nego za najsiru mogucu publiku. PC je tu samo usput kad su ove igre u pitanju (iz ugla onih koji ih prave).

Mnogo je bitnije kako sve ovo izgleda u pokretu nego na screenshotovima. Ta vrsta "izgleda" se najlakse postize i popravlja, a za ovo drugo treba mnogo toga da se poklopi da bi bilo dobro. Mnogo znanja i truda. Moramo da sacekamo da vidimo sta novi engine donosi na glavnim poljima, a grafika je za ovu generaciju dovoljno dobra. Mogu da razumem to sto preskacu next-gen prve godine u smislu razvoja, ali mogli su bar istu, malo sredjenu verziju da izbace, nista ih ne bi kostalo. Ovako ce FIFA ipak biti i u next-gen verziji cim izadju konzole, pa ce mnogi ljudi da krenu tim putem po inerciji i igrace ono sto su "poceli" sa prijateljima (pricam o najsiroj publici). Posle je tesko vratiti se, a vec su prilicno ugrozeni i EA sigurno ima sta da pokaze.

Valjda ce ovog puta da opravdaju ocekivanja, skloni su bombasticnim najavama, tako da ne verujem nista dok ne vidim ovo u pokretu. Oni bas imaju prostora da mnogo toga unaprede i u ovoj generaciji.

Poslednja izmena:
I ovo treba da bude taj "Fox Engine"?! Haha... Koja anti reklama. :D

Ovi shotovi gore ^^^^ mi uopste ne izgledaju toliko lose kao vama, pogotovo prvi shot, dosta realnije izgleda nego PES 2013. Realniji kolorit i osvetljenje. Mada vidi se da je ovo slikao mobilnim telefonom, nije pravi screenshot.

Ja prosto ne mogu da verujem da je toliko *ebeno komplikovano napraviti stvarno kvalitetnu simulaciju fudbala. Nije ni cudo sto sam batalio fudbal na PCu i presao na NBA2K13, koji je odradjen za 3 klase bolje od bilo koje FIFE ili PESa, nebo i zemlja. Jel toliko tesko ugledati se malo na NBA2K13, animacije, atmosferu, prezentaciju, gameplay, ili definitivno EA i KONAMI su apsolutno nesposobni da odrade tako nesto. Ono sto mi je jezivo je da mi je FIFA 13 dosta bolja od PESa 2013, u zivotu nisam pomisljao da cu tako nesto reci. Ali i ta FIFA ima toliko propusta i mana (pogotovo ako igrate preko tastature) da sam i nju otkacio.
Da budem iskren cisto sumnjam da ce PES 2014 biti nesto bolji, jer budimo realni ovo je navodno totalno novi endzin, a svi znamo da se prvi macici u vodu bacaju. ;)

Poslednja izmena:
Tarote, zar ti nisi na farmi ?

Koja razlika izmedju dresova na omotu i ovim ostalim skrinovima, nije mi jasno kako su mogli da ih prikazu tako jer stvarno izgledaju ocajno :smackbum:
pes-2014.jpg

PS2 verzija vrlo verovatno skroz desno :)

Realno meni bas puca ..... za grafiku u pes-u, kao da je to nesto bitno u igri ovog tipa, aj za sve ostalo da razumem ali kakav je bio pes 6 graficki pa je i dalje jedan od najjacih i najigrivijih, bolje da se potrude oko stvarno bitnih stvari za naslov kao sto je pes a grafika je i sada dovoljno dobra a moze da klizi i na laptopu ili jeftinim konfiguracijama sto je dosta bitno ker postoje ljudi koji igraju samo fudbal na kompu i nemaju para za budzenje graficke/procesora zbog jedne igre..

Poslednja izmena:
Ti ljudi sto nemaju pare neka se igraju na konzolama. Ili neka igraju starije naslove ili neka se ne igraju u opste. To su legit opcije.

Samo animacije da urade bolje i doteraju da realnije sve to zajedno izgleda, bas me briga za face i dresove u krupnom planu, izgled sa wide kamerom je najbitniji. Na pes-u 6 mi je kretanje/driblanje bilo mnogo realnije i ceo kolorit nekako bio lepsi od 2013 iako je graficki mnogo iza.

Eeee pes6....hiljade i hiljade sati igranja...posle njega sve se drasticno promenilo i sve ove godine samo upeglavaju onu prvu verziju koja je izasla posle Pes6,ispravite me ako gresim,ja mislim da je to bila 2008-ca...Jednostavno pes6 je bio brz i dinamican,ovo sada,sporo i traljavo..mozda gresim ali sam samo neko ko sumnja i u PES14....

Bla bla bla...cirka 5 godina ista prica, ista nada...i na kraju ce po peti put ispasti njesra od igre. Davno su oni ispucali kredite...

Ne pamtim kada sam igrao pes kao covek, odigra se po koja partija sa drustvom i to je to..Izgubio sam zelju da igram ML,BAL i ostalo, jako su nerealne ocene, driblanje, ma sve.. Bolje da se potrude da to rese, nego sto poboljsavaju grafiku, i ostale ''sporedne'' stvari.

Zato Shollym svake godine odradi posten posao. :)

Ako u Football Life ne ubace recimo:
1) Da mi trener da zadatak sta treba da radim na toj utakmici. Bilo u nekim ranijim verzijama
2) Da mi ubacuju instrukcije u toku igre tipa: pokrivaj bolje, igraj blize golu, pazi na kontre, nemoj tako ostro, igraj ostrije na igracu br. 10 (primer)
3) Da mi u poluvremenu ukaze sta lose radim (u odnosu na ono sto mi je rekao pre utakmice)
4) Kad mi nude ugovor, da mogu da postavim i ja neki uslov tipa duzi ugovor ili veca lova...
5) Da mogu da trazim razgovor sa menadzerom zasto sam najbolji u klubu, a rezerva sam celu sezonu...

I tako dalje. Ako bar nesto od toga ne ubace u FL, dzaba im novi endzin i statijaznam kakva poboljsanja.

Poslednja izmena:
Slazem se, i da mogu da biram da kupim vecu kucu za igraca, i da ima potrosnja goriva mog automobila :D :)

Gledam live stream na Gamespotu, ovo je prvi pes koji mi se sviđa u poslednjih pa da kažem 7-8 godina. Uzeli su sve najbolje iz FIFE i vratili ono pre što je bilo fun u PES-u. Igrači imaju težinu, ne može više lako cimanje levo desno kao do sada, lopta ima težinu, svaka animacija je na mestu, jako je lep ceo fizički engine.

Možda bude ovo prvi PES koji ću igrati pored next-gen FIFE.

Vrh Dno