Šta je novo?

Privremeno zujanje monitora :)

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako, uzeo sam Philips 200VW8FB i jedna stvar me zbunjuje.

Nakon iskljucivanja racunara, on prelazi u standby i onda pocinje sa nekim tihim zujanjem, ne bih rekao pistanje. Posle nekog vremena, nisam bas uspeo da merim precizno, ali mislim da nije vise od 10 minuta, i posle toga ja ga vise ne cujem.

Posle sam isprobao, samo sto sam iskljucio monitor na dugme, i isto, zuji malo, pa prestane. E sad, nisam siguran da li je isti ton zujanja, mozda malkice drugaciji.

Interesuje me da li je ovo normalno ili nije, ili sta je vec :) . Inace monitor radi sasvim ok, zadovoljan sam i reprodukcijom boja, ergonomijom, moze vrlo lepo da se podesi, ali i auto zavrsava posao i nema ni jedan mrtvi/zakoceni pixel (yeaaa!) :).

Help? :)

U sustini ako se ne pogorsa, to je normalno, tako radi napojna jedinica kod nekih monitora, i hoce malo da zuji, cim totalno iskljucis dovod struje, to se naravno vise ne cuje, ali dok je ukljucen u struju, a moniotr iskljucen na svom dugmetu za iskljucivanje onda se cuje tiho zujanje, jel' tako?

U sustini ako se ne pogorsa, to je normalno, tako radi napojna jedinica kod nekih monitora, i hoce malo da zuji, cim totalno iskljucis dovod struje, to se naravno vise ne cuje, ali dok je ukljucen u struju, a moniotr iskljucen na svom dugmetu za iskljucivanje onda se cuje tiho zujanje, jel' tako?

Jeste, cak se i vremenom utisava. A dok radim na njemu, znaci dok ima dovod signala, ne cuje se.

Jeste, cak se i vremenom utisava. A dok radim na njemu, znaci dok ima dovod signala, ne cuje se.

Imao sam isti problem na samsungu 765mb, ali me je toliko nerviralo to zujanje da sam morao da idem da ga reklamiram. Inace i na samsungovom TV-u imam isti problem. Rekli su mi u servisu da je transformator u pitanju.

Imao sam isti problem na samsungu 765mb, ali me je toliko nerviralo to zujanje da sam morao da idem da ga reklamiram. Inace i na samsungovom TV-u imam isti problem. Rekli su mi u servisu da je transformator u pitanju.
Ma ok, nego bih voleo da se obrati paznja na to da posle nekog vremena to utihne. Inace to nije bas toliko mnogo, treba da priblizim glavu blize nego na udaljenosti od koje gledam monitor da bih jasno cuo.

Mada, ne bi bilo lose da spomenem da imam osetljivije uvo na neke visoke frekvencije, kao sto je zujanje, pistanje ventila ili trube udaljini, tako da je moguce da samo ovo ja cujem. Skupicu nekoliko coveka, pa neka slusaju :) .

Hehehe, e to ti je dobra ideja, skupi drustvo, po pivce pa nek slusaju! :)

Mislim da ovo nije do monitora... Ja ne znam kako sam uspeo da izmerim 10 minuta, jer sam se danas nesto "igrao" i vrednosti su bile oko par minuta, maksimum, mada je vreme variralo izmedju svega par sekundi, i 3-4 minuta.

Inace, palo mi je na pamet nesto. Da izvucem kabl iz graficke kartice dok je sve ukljuceno. I dobio sam sledece, monitor ispise istu poruku kao kad iskljucim racunar, isto ono going to sleep, ali sa jednom malom razlikom, ne pisti. Vise puta isprobano...

Mislim da ovo nije do monitora... Ja ne znam kako sam uspeo da izmerim 10 minuta, jer sam se danas nesto "igrao" i vrednosti su bile oko par minuta, maksimum, mada je vreme variralo izmedju svega par sekundi, i 3-4 minuta.

Inace, palo mi je na pamet nesto. Da izvucem kabl iz graficke kartice dok je sve ukljuceno. I dobio sam sledece, monitor ispise istu poruku kao kad iskljucim racunar, isto ono going to sleep, ali sa jednom malom razlikom, ne pisti. Vise puta isprobano...

Lepo je to ali nije bas prakticno. :D A jacina pomenutog zujanja nije svuda ista naravno kod mene se to bas solidno culo, dok je kod drugara na nekom slicnom modelu bilo jedva cujno.

@webwolf, pa ne bih ti bas to preporucio da vadis kabl iz graficke dok je ukljucen monitor u struju, male su sanse, ali uvek postoji mogucnost statickog elektriciteta, sto moze da sredi graficku, kazem male sanse, ali opreznost nije na odmet.

To sam samo isprobao 2 puta :) . Od sinoc vise ne pisti... cudno... moguce je i da je do mreze, jer u mom naselju bas i nije najsrecnije resena.

Ne, ne pisti vise. Razlog pistanja nikada nije utvrdjen :) . Jednostavno je prestalo.

Vrh Dno