Šta je novo?

"Privremeni" internet

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Selimo se, a kasne nam sa uvođenjem interneta na novoj lokaciji.

Može li neka preporuka kako da privremeno rešimo situaciju sa netom? Niš je u pitanju. Mobilni operateri ili?

Ne postoji ugovorena obaveza? Uređaj?

Mora ugovor 24 meseca za taj VIP net. U Telenoru možeš da uzmeš samo data sim bez ugovorne obaveze (=ugovor na neodređeno), ako ne uzimaš nikakav modem ili MiFi uređaj.
I to koristiš mesec, dva, tri... kad ne treba više odeš raskineš ugovor. Jeste Telenor skuplji tj drastično manja količina GB mesečno u odnosu na VIP "kućni" net ali *** kod njih par možeš da uzmeš samo SIM karticu bez obaveze da to koristiš 6/12/24 meseca.

USB modemčić ako nemaš ti ili neko od poznanika kupiš na oglasima. Ako imaš neki stari Android telefon najlakše njega da iskoristiš za WiFi hotspot.

Poslednja izmena:
Postpaid ugovori moraju da traju bar 3 meseca. Tako je barem bilo.

Sad se setih da prošli put kada sam se selio sam koristio Telenorov. Tada je bila fora da mesec dana možeš da raskineš ugovor ako ti ne odgovara. Davali su i uređaj. Posle sam platio samo proporcijalno broju dana koliko je korišćeno.

Tako nešto bi mi najviše odgovaralo ako neko nudi.

@desp: U Telenoru? To već ne znam, da li je nešto menjamo od kad sam ja uzeo Surf+ paket. Ništa mi na tu temu nisu napomenuli niti išta piše u ugovoru.
Prvo sam to koristio nekih 4 meseca na posebnoj kartici (= imao 2 kartice, 1 za Voice + 1 za data, dok sam čekao da istekne ugovorna obaveza) pa sam onda išao da raskinem taj ugovor a moj broj prebacim na taj postpaid internet paket (doplaćujem malo minuta.), da imam samo 1 SIM sa brojem koji svi znaju.

Šteta što VIP ne daje tako za taj "kućni" net pošto ću u aprilu na stan u NS u trajanju od samo 3 meseca pa ako ubodem stan bez kablovskog ili ADSL/VDSL neta da mogu tako lako da rešim pitanje neta i da za iste pare dobijem više od 15GB u Telenoru.

Poslednja izmena:
nakaci se na komsijin wi fi, dace ti neko pass, a mozda ima i otkljucana mreza u okolini

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sad se setih da prošli put kada sam se selio sam koristio Telenorov. Tada je bila fora da mesec dana možeš da raskineš ugovor ako ti ne odgovara. Davali su i uređaj. Posle sam platio samo proporcijalno broju dana koliko je korišćeno.
Tako nešto bi mi najviše odgovaralo ako neko nudi.
Ipak najbolje da odeš do poslovnice i raspitaš se.

nakaci se na komsijin wi fi, dace ti neko pass, a mozda ima i otkljucana mreza u okolini

Samo na dve lokacije uopšte vidim komšijski signal i to varira između 1 i 2 crtice, što znam da u praksi neće vršiti posao.

auh.. kakvi su to zidovi?? pa nista onda.. ja u BG imam jedno 30 mreza od toga jedna 24 sata free sa ekstra brzinom

Mozda wifi ninet?

Umeš lepo VIP dođi i probaj, mesec dana free neograničen 4G net. Ubaci karticu u neki fon i hotspotuj. Posle toga vratiš karticu (ili je sami gase, ne znam tačno). Za to vreme ćeš valjda dobiti svoj net.

Umeš lepo VIP dođi i probaj, mesec dana free neograničen 4G net. Ubaci karticu u neki fon i hotspotuj. Posle toga vratiš karticu (ili je sami gase, ne znam tačno). Za to vreme ćeš valjda dobiti svoj net.

Ovo mi zvuči kao rešenje. Samo da vidim da uzajmim od nekog telefon... svoje stare sam sve podelio.

Evo detalja ponude ako još nekog zanima:

https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/dodji_i_probaj
Samo koliko vidim mesec dana nije mesec dana nego do kraja obracunskog perioda.

Samo koliko vidim mesec dana nije mesec dana nego do kraja obracunskog perioda.

Meni deluje da traje i malo duže:

"Promotivni period traje od dana aktivacije tarife do prvog narednog obračunskog perioda plus sledeći pun obračunski period."

Jeste, u pravu si, propustio sam ovo na kraju. Znaci, moze biti i puna dva meseca. Zanimljivo. :D

Jeste, u pravu si, propustio sam ovo na kraju. Znaci, moze biti i puna dva meseca. Zanimljivo. :D

Sigurna sam da u VIP varijanti ''Dodji i probaj'' nije moguće dobiti 2 meseca besplatnog korišćenja. Meni je ta ponuda trajala 1 mesec plus 4 dana, sve zavisi od dana u mesecu kada se uzme. Kod VIP-a ima nekoliko preseka u toku meseca, da bi se izvukao maksimum treba videti kada su preseci i kalkulisati. Čak i ako se računa, ne verujem da je moguće dobiti više od 9-10 dana preko mesec dana. Najbolje je pitati za savet nekoga ko je dugogodišnji korisnik, čini mi se da je ovu ponudu najbolje uzeti između 9. i 10. dana u mesecu.

Ne znam, ja gledam po logici stvari. Meni je obracunski period u Telenoru od prvog do prvog. E sad to da Vip ima vise obracunskih perioda nije mi jasno, niti sam upucen. Mada naravno da deluje nelogicno da mozes dva meseca da arcis net za dzabe. :) Tako bi mogao celu godinu ustedeti na netu, dva meseca ti, dva zena, dva cerka, pa mama, tata i eto ti navuces godinu dana za dz. :D

Uzeta Vip kartica juče. Promo period za nju je do 26. aprila (verovatno se tako poklopili obračunski periodi).

Brzina... jadnjikava, 4-6mbit preko 3g mreže u starom iphone 4.

Hm... jutros za probu ubacio karticu u S7... ide brzina kao blesava (speed test ka vipovom serveru pokazao 100/40Mbit).

Nažalost, ovaj telefon nam nije dual sim, niti je stalno kući, tako da moram da tražim drugo rešenje u šta da gurnem karticu.

Pored brzine, iPhone (tether me jb aplikacija), se muči sa svime što je više od jedne konekcije u trenutku.

Hm... jutros za probu ubacio karticu u S7... ide brzina kao blesava (speed test ka vipovom serveru pokazao 100/40Mbit).

Nažalost, ovaj telefon nam nije dual sim, niti je stalno kući, tako da moram da tražim drugo rešenje u šta da gurnem karticu.

Pored brzine, iPhone (tether me jb aplikacija), se muči sa svime što je više od jedne konekcije u trenutku.

Da li to znaci ako uzmem danas to u vipu probaj , treba mi samo za net , da cu imati do 1 maja sve besplatno??

30 dana, najmanje. Mozda koji dan vise.

Uvedoše mi klasičan net pre dva dana, tako da sada mogu da sumiram ovo iskustvo koje imah.

Koristio sam Vipov Dođi i probaj paket koji me nije koštao ništa, ima 3 i 4G koji radi stabilno i brzo sa malim pingom.

To je ono što je dobro i jednostavno.

Ono što je loše je... dizanje hotspota. Imao sam hotspot na iPhone 4 - katastrofa iskustvo. Sporo, nestabilno, muči se već sa 3 klijenta. Samsung Galaxy S7 se snalazio solidno, brzine fenomenalne, 3-4 klijenta ok. Na 5-6 je već u problemu + srče bateriju.

Sve u svemu, ako vam treba net na oko mesec dana, a da vas ne košta ovo je ok rešenje ako imate odgovarajući uređaj. Toliko od mene na ovu temu.

Nazad
Vrh Dno