Šta je novo?

Pristup svom ruteru sa druge lokacije ?

zuke

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Prvo ,pokušah da nadjem neku univerzalnu temu gde bih postavio ovo pitanje ,al ne nadjoh i moram ovako..

Kako i jel mogu uopšte da pristupim ruteru kod kuće ,sa posla ?Imam onaj supernova ruter sa 4 antene ,iz njega ide kabl u cudy X6 koji koristim za vpn .Upravo mi treba pristup njemu(cudy-ju) ,ali ne mogu nikako osim kad sam povezan na njega direkt preko wifi .Jel ima nešto da se podesi ?

Ne može bez javne IP adrese ili VPN-a. A neko ulaganje u hardware koji bi služio samo za to se nikako ne isplati. Zbog čega ti je potreban pristup ?

Da bih ukljucivao ili iskljucivao vpn koji imam na njemu postavljen zbog gledanja eona .Neke aplikacije kad je vpn ukljucen nece da rade ,poput hbo max( a i netflix nesto zeza ) .Imam opciju u cudy-ju da mogu pojedinacno svakom uredjaju koji je nakacen na njega,ukljucim ili iskljucim vpn prema potrebi .Tako nekad kad nisam kuci,a deca hoce da gledaju na tv hbo max ,ne mogu jer mi ostavljen vpn ukljucen na ruteru ..

VPN za EON ti je potreban za Nova S, Sport Klub i možda još neki kanal. Sve ostalo radi bez VPN. Bar kada je Orion internet. Ako nije Orion, onda valjda i N1.

Ja sam VPN client stavio na TV i uključim ga samo za SK, pošto taj Nova S ne znam ni šta je.
Inače, Netflix radi bez problema kada je VPN uključen.

Sve ostalo radi bez VPN.
Ne radi bas sve kad si van zemlje, a pokusavas da gledas nesto za sta su potrebna prava. Cini mi se da RTS zamracuju...

@zuke Kakav ti VPN koristis na tom Cudy? Koristis Cudy kao VPN server ili kao VPN klijent da ti sav saobracaj iznutra preusmeri kroz neki VPN tunel?

Ne radi bas sve kad si van zemlje, a pokusavas da gledas nesto za sta su potrebna prava. Cini mi se da RTS zamracuju...

@zuke Kakav ti VPN koristis na tom Cudy? Koristis Cudy kao VPN server ili kao VPN klijent da ti sav saobracaj iznutra preusmeri kroz neki VPN tunel?
Surfshark vpn ,ubacio u cudy ruter ,i nastelovao kao wireguard client .Pa da ,sav saobraćaj koji ide preko cudy-ja ,ima vpn uključen .

Nazad
Vrh Dno