Šta je novo?

Pristup preko VNC protokola problem

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Komp sa Win XP SP2 inficiran nekim virusim/rootkitovima ili čime već.
"Uspešno" je očišćen ( korišćeni Comodo Cleaning Essenetials, Malwarebytes, Hijack )
Ovo uspešno je pod navodnicima zato što sve radi, MS SQL Server, internet u svm browserima, Team Viewer, ma sve sem pristupa VNC protikolom.
Windows firewall isključen, tu je Comodo Internet Security, otvoren port 5900 na routeru i u Comodo Firewallu, ali pristup nije moguć.
Repair-ovao sam LAN, ali situacija je ista.

Verovatno je ta "gamad" promenila neka podešavanja, ali koja, šta proveriti ?

Probaj sa drugog racunara telnet ip.adresa.racunara 5900.

Kaže Could not open connection to the host, on port 5900 : Connect failed

U tom slucaju ili vnc server ne radi, ili je blokiran ili slusa na nekom drugom portu.

VNC server radi, čime misliš da je blokiran - u firewallu je dodato pravilo, a i sto je i kad disejblujem firewall, sluša na portu 5900

Poslednja izmena:
telnet je cisto uspostavljanje veze sa serverom. Ako ne uspeva da uspostavi vezu onda nece ni VNC klijent.
Kako si testirao? da li su oba racunara u istoj mrezi?

Nisu u istoj mreži, imam nekoliko udaljenih računara, na bilo koji, sem problematičnog, mogu da pristupim telnetom, na način na koji si opisao

Ok. U tom slucaju router treba da preusmeri konekcije na portu 5900 ka tom racunaru. Treba da se na routeru forwarduje TCP port 5900 na lokalnu adresu tog racunara. Da bi sve to radilo besprekorno, treba da fiksiras lokalnu IP adresu na racunaru i da ne korisits DHCP.
Na routeru podesi deo lokalnog IP opsega da bude pod kontrolom DHCP-a, a racunaru postavi adresu koja je van tog opsega. Npr: DHCP neka bude 192.168.1.100-192.168.1.254, a racunar postavi na 192.168.1.99. Posle toga u routeru forwarduj konekcije na portu 5900 ka adresi 192.168.1.99.

Nisi pažljivo čitao, već sam napisao u prvom postu, na routeru forwardovan port 5900, i na firewallu dozvoljen saobraćaj
DHCP isključen, stavljene statičke adrese

Iako si sve podesio nece da radi... znaci ili router ne otvara 5900 ili vnc nije aktivan ili vnc slusa na nekom drugom portu ili comodo blokira.
Makni comodo pa probaj.

E baš ne mogu da verujem da je i to moguće
Problem je bio u windows firewallu, iako mu je servis bio ugašen, nekako je zaustavljao saobraćaj, uključio ga, dodao u pravilima tvnserver.exe i dodao port 5900, i radi
Imam u firmi 20-desetak računara, svi sa Comodo Internet Security i na svima je windows firewall servis ugašen, nikada nisam imao ovakvih problema

Nazad
Vrh Dno