Šta je novo?

Pristup mail serveru od kuce

bigfoot

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2003
Poena
619
Zamolio bih nekoga ako mi moze pomoci i dati krace instrukcije, kako je najlakse od kuce pristupiti samo mail serveru na poslu.

Server je windows 2003 server koji host-uje mail server, adsl router (D-link DSL-504T) ima staticku IP adresu. Ono sto sam citao na forumu mi nije bas jasno, jer sam video da bih trebao napraviti VPN, ili nesto tome slicno. U mail exchange serveru ima opcija "exchange over internet" da li to trebam da podesim i unesem moju kucnu IP adresu (to moze biti problem jer je zasada dinamicka) ili se nesto drugo radi. Treba mi samo pristup mail serveru i sto jednostavniji i ako je moguce najsigurniji (iako mislim da ove dve stvari ne idu zajedno).

Znaci molim za savet, sta da gledam i u kom pravcu da idem. Hvala unapred.

ovo si trebao da postujes u sobu Serveri...verovatno bi dobio bolji odgovor

ono sto ja znam spada u domen teorije jer nisam nikad konfigurisao Exchange. Ono sto znam je da postoji opcija da omogucis POP ili IMAP (ja bi licno izabrao IMAP) pristup tom serveru.
Kako se to radi, mozes da nadjes na internetu...evo ti jedan primer.

http://blogs.techrepublic.com.com/networking/?p=275

Ono sto treba jos da uradis je da na ruteru kreiras pravilo o redirekciji saobracaja na portu koji koristi Exchange za IMAP (ili POP ako se za njega odlucis) na lokalnu adresu servera. Kada pristupas mailbox-u od kuce, za adresu mail servera, u klijentu koji koristis za pristup, upisujes IP adresu WAN porta rutera.

Nazad
Vrh Dno