Šta je novo?

pristup domaćim kanalima iz inostranstva

Voba

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2012
Poena
180
Da li je neko probao da koristi Eon van mreže u inostranstvu?

Trazm zamensku opciju kada NetTvPlus preuzme Telekom...

Ima li neki domaći provajder koji ne ograničava pristup iz inostranstva?
Orion sam probao, ne radi.

Ne znam kakva je situacija sa MTS Iris i MoveNGo, ranije je radilo?

Ima li neki domaći provajder koji ne ograničava pristup iz inostranstva?
Orion sam probao, ne radi.

Ne znam kakva je situacija sa MTS Iris i MoveNGo, ranije je radilo?
Zavisi gde u inostranstvu. Move radi u BiH i CG u skoro punom kapacitetu, dok u EU ne radi.
Iris go (u mreži) ne radi ni u inostranstvu ni u Srbiji van MTS mreže

Niko ko legalno nudi TV sadržaj ne može da ti omogući uslugu koja radi svuda u svetu / van država u kojima provajder posluje. Jer se prava emitovanja sadržaja prodaju za određene teritorije, van njih se pristup streamu blokira. Ko nije blokirao brzo dobije po ušima.

RTS ima Planetu (pogledaj postojeće teme) preko koje može da se prati deo RTS-ovog sadržaja iz inostranstva

Niko ko legalno nudi TV sadržaj ne može da ti omogući uslugu koja radi svuda u svetu / van država u kojima provajder posluje. Jer se prava emitovanja sadržaja prodaju za određene teritorije, van njih se pristup streamu blokira. Ko nije blokirao brzo dobije po ušima.
Supernova je radila do 2022. bez problema.

Pa su dobili po ušima...
Nekad ni u Srbiji nisu radili "blackout" emisija i sportskih prenosa na Hrt kanalima npr.

Mislim da nisu dobili po ušima nego su prestali da rade kad je Telekom odlučio da zabrani svoje servise za Sbb korisnike pa je tad palo i to.

To je tako u teoriji, u praksi često baš i nije.

Recimo, Telekom najopuštenije prodaje sve Arena sport kanale dijaspori iako kupuje samo prava za Balkan, tako da svakako može da ih pusti i svojim korisnicima iz Srbije koji se zadese u inostranstvu.

https://www.mtelgermany.de/sr/mtel-tv/mtel-tv-kanali (pogledati pod Sportsender, tj. Sportski kanali)

Ista priča važi i za SBB-ove SK kanale i njegov Net TV plus.

Ta situacija traje već dugi niz godina.

Isto tako i nemački kanali već decenijama kupuju sportska prava za nemačko govorno područje, a možeš ih gledati FTA preko satelita u skoro celoj Evropi, niko ih ne prisiljava da budu na snopu koji manje-više pokriva samo D, A i CH.

Takođe, švajcarski kabl-operateri i striming platforme Zattoo, Yallo i Teleboy emituju britanske, nemačke, austrijske, francuske i italijanske kanale bez ikakvog zacrnjivanja.

Poslednja izmena:
To je tako u teoriji, u praksi često baš i nije.

Recimo, Telekom najopuštenije prodaje sve Arena sport kanale dijaspori iako kupuje samo prava za Balkan, tako da svakako može da ih pusti i svojim korisnicima iz Srbije koji se zadese u inostranstvu.

https://www.mtelgermany.de/sr/mtel-tv/mtel-tv-kanali (pogledati pod Sportsender, tj. Sportski kanali)

Ista priča važi i za SBB-ove SK kanale i njegov Net TV plus.

Ta situacija traje već dugi niz godina.

Isto tako i nemački kanali već decenijama kupuju sportska prava za nemačko govorno područje, a možeš ih gledati FTA preko satelita u skoro celoj Evropi, niko ih ne prisiljava da budu na snopu koji manje-više pokriva samo D, A i CH.

Takođe, švajcarski kabl-operateri i striming platforme Zattoo, Yallo i Teleboy emituju britanske, nemačke, austrijske, francuske i italijanske kanale bez ikakvog zacrnjivanja.
Ovo za Telekom Srbije i Nettvplus si u pravu. Međutim, nemački kanali (npr RTL) uvek kupuju panevropska prava za satelit.

Preko CyberGhost SBB EON i Arena Cloud rade provereno, za 2 eur mesečno...

Ja gledam Iris Go preko ličnog wireguard VPN-a - računar u Srbiji na optici, telefon u Nemačkoj. Edit - isprobao sam, izgleda da radi i bez VPN-a.

To može da bude i najbolja opcija ko ima mogućnosti da u Srbiji podigne svoj VPN server. Najbolje na ruteru ili nekom NAS-u koji su stalno uključeni. Naravno, potreban je i neki pristojan upload.
Wireguard, OpenVPN, Tailscale, svejedno.

Nazad
Vrh Dno