Šta je novo?

Printer problem - ne prestaje da stampa!

Picard

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
309
Evo o cemu se radi:

Pre dva dana na nov racunar u firmi sam prikacio laserski stampac Minolta PagePro 1250e, naravno uz originalne drajvere. Problem je u tome sto stampac pamti sve sto mu je poslato na stampu cak i kad zavrsi sa stampanjem. Tako da ako ugasim stampac pa ga ponovo upalim on odmah krece da stampa sve sto je vec odstampao od trenutka instaliranja. Ludilo! I tako svaki put. Negde on to pamti ali nigde nisam uspeo da nadjem opciju da posle stampe isprazni memoriju. Stampac nije nov ali do sada nije pravio probleme. Imam ih jos nekoliko istih u firmi i nigde se ne javlja ovaj problem!

Ima li neko ideju?

Pozdrav!

Ako smem da ti napomenem, postoji u windows\system32\spool\printers direktorijumu privremeno smesteno minimalno 2 fajla koja se trenutno stampaju, medjutim ako ti je nekim slucajem ostalo i od ranije neodstampanih stvari u njemu, prilikom svakog podizanja sistema, ovi fajlovi cekaju na red da budu odstampani po svaku cenu. Inace problem se cesto javlja kod starijih ink jetova (proizvodnja 1997-2000. godine) jer im se zaglupi buffer i ne moze da se canceluje stampa odredjenog fajla koji je recimo prekinut napola.

Jedino resenje je da podignes sistem u safe modu i peske preko total comandera nadjes ovaj direktorijum i da sve sto nadjes tamo obrises trajno sa SHIFT + F8.
Pozdrav i javi da li je uspelo.

zasto bi morao da ide u safe mod? ja to radim i sa normalnim logovanjem (sa admin pravima, naravno)...
da li je stampac shareovan na mrezi? ako jeste proveri sve racunare koji su konektovani na njega, da im nije ostao neki dokument u spuleru...

Svaka cast majstore !!!

Konstruktivna dopuna, samo ima jedan mali *****, a to je da, ako se dize XP u normal modu, kako mislis da se javis na njega kao administrator ...

?!?! bojim se da te nisam razumeo najbolje, ali da pokusam da odgovorim...
svaki korisnik ima svoj userlevel pa shodno tome i svoja prava...administrator ne mora da se zaista i zove administrator da bi imao admin prava...to moze biti i neko ko je dodat u userlistu na racunaru...elem, da li si pokusao u XPu da kreiras novog korisnika? i kada te pitao za prava (account type), sta si mu odgovorio?! ako se dobro secam ima "computer administrator" i "limited"...
ali nije ni to poenta ove price...poenta je da se mozes logovati kao administrator cak i kad se ne ide u safe mode (shokantno, zar ne? ;) )
a admin prava su inace ovde pomenuta samo zbog mogucnosti da se nesto brise/izmeni a to je definisano lokalnom ili domenskom polisom...

edit: typo

Poslednja izmena:
Ya Ya Ya naturlich

:wave: Ma potpuno si u pravu, moja primedba se odnosi na singl makinu, mada se pokretac teme jos nije oglasio, iako me je to zanimalo da li je otklonio problem. Na svojoj kucnoj makini nisam kreirao nalog za novog korisnika, posto je samo ja koristim, pa nije bilo ni potrebe za to. Hvala na savetu, ucimo, ucimo svaki dan (ko hoce, do sudnjeg dana...).

Hvala i pozdrav!

Poslednja izmena:
nema veze sto nisi kreirao nalog za novog korisnika...ti si po defaultu user sa admin pravima (posto postojis samo ti kao korisnik)....

Da nije , mozda, neki spyware. Imao sam na poslu pre par meseci neki i na racunaru koji je print server za stampac, je bilo spyware-a ko mrava.

Kakve to ima veze sa ovom pricom?
Meni to lici na problem sa drajverima, stoga bilo bi dobro da pogledas da li postoje noviji drajveri, ili doticni stampac probas na drugom sistemu/masini.

Evo, sa dosta zakasnjenja da javim da sam problem resio odavno.
Ma cista glupost: Skinuo sam LPT kabl stavio USB i ovaj proradio iz prve.

Nemam objasnjenja, stvarno... Vazno je da sljaka ...

Meni se na HP-ovima (modeli 1320, 2500) desavalo da uopste nemogu da se instaliraju ako ih kacim na USB. Jedimo mi je pomoglo da ih stavim na LPT.
Kao da kret... iz HP-inventa uopste ne pokusaju da instaliraju sopstveni proizvod...

Nazad
Vrh Dno