Šta je novo?

Print server

• Začetnik teme Začetnik teme Filo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam video ovaj model, ali sam video Linksys WiFi print server...
Iskreno, stampanje je sporije (jer kad se npr. fajl od 10Mb posalje u printer on je oko 90MB), ali radi stabilno...

Moje licno misljenje da ovo za upotrebu u manjim kancelarijama ili u privatnoj reziji ako ima nekoliko racunara...znaci tesko da ce biti korisno npr. u nekoj firmi za dizajn ili knjigovodstvo gde se stampa stalno u gomili primeraka...

Inace podesavanje samog print server-a je krajnje prosto i obavljas ga bukvalno principom setovanja WiFi rutera...

Cene ne znam, a znaci ako je ideja da se koristi u varijantama koje sam napisao, onda preporuka 🙂

Takodje sam se susreo i sa nekim D-link-om koji je doduse bio parallel wifi print srv, ali je radio dosta ne stabilno (morao je rucno da se restartuje s vremena na vreme :trust: )...

Poslednja izmena:
ideja je da se koristi u okruzenju sa 6-7 kompjutera
a koji stampac je isao na njega?

Na taj Linksys je bio nakacen (koliko se secam) hp1200 (ili slicno, znaci jedan klasican LaserJet)...

ideja je da se koristi u okruzenju sa 6-7 kompjutera
a koji stampac je isao na njega?

ako tek treba da se nabavi stampac onda savetujem da se uzme neki koji ima fabricki lan, print serveri nisu bas nesto jeftini. barem modeli koji mogu da se nadju kod nas.

konkretne cene kod mene u firmi:

Edimax PS-1206UWG wifi usb 76e
Edimax PS-1206U lan usb 47e

Ja sam koristio D Linkov mislim da je model DP-G300 ili slicno, imao je 2usb-a, 1 paralelni i normalno wireless u sebi, to je bilo pre oko 1,5g kupljeni su u Pakomu (3 kom ukupno)
na njemu su bila dv hp 1200 i samsung multif. na lpt portu, generalno nije bio los model, mada je povremeno znao da se zaglupi (mislim da se desavalo zbog neujednacenog napona).Verovato Pakom ima i sad nesto sl. modela ako nema isti. Konfiguracija je preko LPR.
Posle toga smo uzeli neki roline koji je bio oko 35e, ali sa jednim usb-om, to je bio ocaj.

Za te jeftinije lasere (soft, usb, bez lan-a itd.) je dobar Netgearov PS121.
One "prave" lasere sa postscriptom, gomilom rama i ostalim djakonijama nije problem deliti i to ce uraditi prakticno svaki PrintServer bez problema, ali ove ekonomicne varijante printera su pravi test. U krajnjem slucaju, oni iskreniji imaju na svom sajtu "compatibility list" i ogradjuju se od modela stampaca koji ne rade korektno.

Nazad
Vrh Dno