Šta je novo?

Print Server TL-PS110P - Konekcija preko paralelnog porta?

maxa007

Cenjen
Učlanjen(a)
29.08.2012
Poena
180
Posedujem MF fotokopir aparat sa paralelnim portom. Posto nema mogucnost nadogradnje mrezne kartice, niti usb kartice, resio sam da nabavim print server kako bi fotokopir aparat bio vidljiv u mrezi i omogucio stampu sa ostalih windows racunara u mrezi. Pretragom googla dosao do informacija da se ovaj model print servera, moze najlakse i najjeftinije nabaviti. U pitanju je ovaj model http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-PS110P
Interesuje me da li je neko koristio ovakakv tip servera preko lpt konekcije, da li je to izvodljivo i da li ce raditi pouzdano?
Svaka pomoc ili informacija je dobrodosla.
Unapred hvala.

Pa piše na ovom linku da radi, ja lično nisam koristio
Ako ima kod nas, naruči preko web-a, ako radi dobro je, ako ne imaš 14 dana da vratiš

Uspesno povezao na mf aparat ( povezuje se direktno na centronics konektoru na samom stampacu, posto se centronics kabli musko-zenski 36 pino nemoze naci kod nas) , instalirao u njemu drajvere za stampu i instalirao drajvere za stampu na svim racunarima u mrezi. Sada je stampac sa parelnim portom pretvoren u mrezni stampac. Veoma lako instalacija. Peporuka ukoliko je nekome potrebna ovakva opcija.

Vrh Dno