Šta je novo?

Print dialog se otvara dugo...

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
Naime na mrezi postoji par racunara(neki imaju instaliran XP, a neki Vistu) i tri stampaca(sva tri su HP), od kojih je jedan mrezi i na jednom od racunara(ima Vistu instaliranu) se desava to da se kada se odabira print preview i kada se poziva print dialog iz bilo kojeg programa da se isti vrlo sporo otvara, dok na drugim racunarima sve radi trenutno.
Pretpostavljam da se nekako namestilo da svaki kada pozivam print dijalog gde biram stampace da isti kao da trazi stampace tj. kao da radi refresh tj. ponovno prepoznavanje svih stampaca u mrezi.
Sada je pitanje da li se moze negde iskljuciti ovo tj. da prilikom pozivanja dijaloga ovo ne radi vec da prikaze ono sto je zapamtio ranije?
Googlao sam, gledao po opcijama i po registriju, ali nista slicno ovome nisam nasao.

Poslednja izmena:
Imas u nekom win tweakeru opciju da ne gleda scheduled tasks kada pristupa kompu! To ce ti resiti problem!

To je jedan od poznatih bagova Viste, koji je kažu otklonjen u SP1 (ne mogu lično da proverim, pošto ne koristim štampač još odavno, pa sam spooler service stavio na "disabled")

Poslednja izmena:
Nazalost instalacija SP1 nije resila problem, dok u sheduled tasku nema nista sto ima pomene sa stampacima i mrezom.
Posto sve radi(dialog se otvara normalnom brzinom) kada se kabal izvuce iz mrezne, mislim da je problem do toga sto kada se poziva print dialog da se stalno refreshuju informacije o stampacima i da to ume da potraje.Kako to iskljuciti?
Na toj masini je pre bio instaliran norton koji je imao i FW i koji je sve blokirao(nije radila mreza, stampaci se nisu videli isl) sve dok se isti nije iskljucio, ali i nakon deinstalacije istog kao i koriscenjem norton removal toola problem i dalje stoji.

Nazad
Vrh Dno