Šta je novo?

Princo?

MK

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
609
Da li ima razlike u kvalitetu Princo sa napisanim logom oko otvora diska i onih bez? Razlika je u ceni jedni su 30 a drugi 27, kod istog prodavca
da li ih je neko probao? Da nije neka losa serija?
pozdrav

ima jedni su A drugi B clase.

a clasa od 100 komada narezanih na 24 x idu i na 40x nepukne ni jedan

b clasa na 100 komada pukne od 3-5 diska na 24x

Nije fora samo u pucanju, može disk normalno da se snimi ali posle da bude pun grešaka. Takođe postoje tamniji i svetliji Princo, jeste da se jedva razlikuju ali je ipak tamniji bolji.

zeljko je napisao(la):
ima jedni su A drugi B clase.

a clasa od 100 komada narezanih na 24 x idu i na 40x nepukne ni jedan

b clasa na 100 komada pukne od 3-5 diska na 24x

Upravo sam narezao zadnji od 100 komada nelabelovanih (znaci B klasa) i NIJEDAN nije pukao!

Vecina je rezana kao audio na 8x, a ostali na 32x...

Princo, sa stampom, na 100 komada, posto i gde?

kao sto je rekao Heinz diskovi prilikom rezanje skoro nikad nepuknu ali su neispravni prilikom verifikacije i to uglavnom pri kraju.

A clasa nisu sa stampom vec imaju natpis na unutrasnjem obodu od plastike

jaksa je napisao(la):
Princo, sa stampom, na 100 komada, posto i gde?

011432043
Ja sam uzeo pre mesec dana 200 komada. 100 komada na stapu cini mi se da je kostalo 1890 din, i uzeo sa i slim kutijice po ceni od 0.12 evra po komadu, pozovi i vidi

a koje je klasa Princo bez shtampe? tj izgleda kao no Name ali prodavac tvrdi da je to princo... jel realna cena od 19 dinara po komadu ?

Swiper je napisao(la):
a koje je klasa Princo bez shtampe? tj izgleda kao no Name ali prodavac tvrdi da je to princo... jel realna cena od 19 dinara po komadu ?

mozes da proveris da li je princo sa programom NERO INFO TOOL
cena deluje povoljno, koliko je na 100 komada i koji prodavac je u pitanju?

MK je napisao(la):
...

mozes da proveris da li je princo sa programom NERO INFO TOOL
cena deluje povoljno, koliko je na 100 komada i koji prodavac je u pitanju?

ATIP: Information not available
Disc Manufacturer: Unknown
Reflective layer: Unknown
Media type: Unknown
Recording Speeds: Unknown
nominal Capacity: Unknown

ovo mi kaze cdr media core identifier

inace prodavac je VirtyCom u Nisu... www.virtycom.co.yu

Izgleda da su ljudi poceli da nazivaju svaki noname disk princo (kao sto se npr. pre pojave mobilnih telefona, svaki toki voki nazivao motorola). Hocu da kazem da nisam siguran da cete dobiti diskove kakvi su bili Princo koje su ovde ljudi najcesce pominjali (mozda ce da budu i bolji) u zadnjih godinu dana.

Da bi ste uporedili, evo atip od princo sa sedefastom stampom (brand)
procitan programom cdr atip reader:

Media : CD-R media
Disc(Matrix) Manufacturer : Princo Corporation
Recording Characteristics : Short Strategy Type (ex. Phthalocyanine type media)
Indicative Target Writing Power : 7 mW
Use : Restricted
Capacity (nominal) : 702.83 Mb

Onaj koji nije odstampan (vec samo oko rupe sitnim slovima pise Princo) ima identican atip

Swiper je napisao(la):
...
ATIP: Information not available
Disc Manufacturer: Unknown
Reflective layer: Unknown
Media type: Unknown
Recording Speeds: Unknown
nominal Capacity: Unknown
ovo mi kaze cdr media core identifier
inace prodavac je VirtyCom u Nisu... www.virtycom.co.yu

Nije NoName, to jeste Princo. Uzmi programce CDR-Identifier, prethodno instaliraj ASPI 4.60(najbolja verzija) pa proveri. Btw, koji rezac imas?

Uzgred, posto radim u doticnoj firmi, mogu apsolutno odgovorno da tvrdim( glumim politicara, jelte :D) da su diskovi x1000% ORIGINAL Princo.
Uvezeni skoro(pre tri dana) od Mr. Arthur Kuo-a licno.

Pa posto si blize izvoru informacija (i proizvodjaca) od vecine, ja imam pitanje. Zasto nema na trzistu Princo koji je sa sedefastom stampom (brand), na stapu.

Btw, neko je pomenuo klase A i B, pa cisto da kazem da oni diskovi koji su sa stampom imaju (osim stampe) i natpis princo oko rupe (kao oni koji nemaju stampu.
E sad, meni licno nije bitno sta pise, vec kakav je atip. Hocu da kazem, kakav god da je disk, mora da se iz atip-a vidi da je princo.

BokiPK je napisao(la):
...

Nije NoName, to jeste Princo. Uzmi programce CDR-Identifier, prethodno instaliraj ASPI 4.60(najbolja verzija) pa proveri. Btw, koji rezac imas?

Uzgred, posto radim u doticnoj firmi, mogu apsolutno odgovorno da tvrdim( glumim politicara, jelte :D) da su diskovi x1000% ORIGINAL Princo.
Uvezeni skoro(pre tri dana) od Mr. Arthur Kuo-a licno.

imam LG 16/10/40
Skinuo sam ASPI instalirao i sada prepoznaje Princo... :)
Da li utiche na performanse ASPI ?

Swiper je napisao(la):
...
...Da li utiche na performanse ASPI ?

Zavisi od operativnog sistema. Kod W98/SE/ME nista.
Kod NT-a, W2K, XP - drasticno.

Uvezli smo i Princo SA STAMPOM, na stapu i u slimu. Oni su nesto skuplji nego ovi bez stampe(din-dva, mislim na ove na stapu naravno).

DS9 je napisao(la):
Pa posto si blize izvoru informacija (i proizvodjaca) od vecine, ja imam pitanje. Zasto nema na trzistu Princo koji je sa sedefastom stampom (brand), na stapu.

Btw, neko je pomenuo klase A i B, pa cisto da kazem da oni diskovi koji su sa stampom imaju (osim stampe) i natpis princo oko rupe (kao oni koji nemaju stampu.
E sad, meni licno nije bitno sta pise, vec kakav je atip. Hocu da kazem, kakav god da je disk, mora da se iz atip-a vidi da je princo.

Ima u firmi MM House 011/3015477

floydian je napisao(la):
...

Ima u firmi MM House 011/3015477

Nemoj u MM House deru mnogo, na cenu ti jos nakace i neki porez tako da ispadne skuplje za 5 evra nego na drugim mestima, pozovi 011432043 najbolje ti tu ne znam kako se zove covek koji radi s tim ali uzimao sam kod njega tacno 5 evra je manje nego u MM House

ma princo rulzzzzzzzzzz

ja sam dosada reao na tri vrste princa ono belo blanco i sa nekim cicicom sto slusa wookmen procenat neuspelih discova 0.5%
a rezao sam oko 1000%

1000 % ?
mislis komada... :)

Elem, "iz prve ruke" informacija: Nabavna cena i "A" i "B" klase (PRINCO sa i bez slovca oko rupice) je ISTA.
Ali,u mom slucaju - B klasu rezac prepoznaje kao max. 24x a A klasu kao 32x , iako je A klasa deklarisana na cak 48x.
Ipak,za nijansu su PRINCO sa slocvima bolji - ali i jedne i druge sam rezao + verifikacija u NERO-u i nijedan nije puko.
Uzorci su po 100 kom i jednih i drugih.
Cena: oko 25-27 EUR/100 kom (i sa slovima i bez)
Jos nisam saznao gde ima po 25 EUR - ali i to cu uskoro :)
Levicanin Boban sigurno NIJE najpovoljnija varijanta !

c3 je napisao(la):
ma princo rulzzzzzzzzzz

ja sam dosada reao na tri vrste princa ono belo blanco i sa nekim cicicom sto slusa wookmen procenat neuspelih discova 0.5%
a rezao sam oko 1000%

Do sada sam na Teacu 32x i LiteOn 48x narezao oko 400 Princo diskića, što labelovanih, što nelabelovanih, i procenat neuspelih je 0% :!: Tako je, NIJEDAN mi nije pukao ;)

Naručio sam još 200 komada od BokijaPK cheers

Ja sam dosada narezao tacno 368 diskova Princo, sto sa stampom, sto bez stampe, sto tzv. A sto tzv. B klase. Pre neki dan sam recimo rezao 69 diskova zaredom. NIJEDAN nije pukao, SVI su se rezali makar na 32x, uz 2 izuzetka iz zadnje ture koje sam narezao koji su isli na 24x i to je sve. SVI su savrseno citljivi na bilo kom uredjaju, i za SVE imam samo reci pohvale.

A ovo sto se kod nas prodaje kao Verbatim je totalna katastrofa, sto cete shvatiti posle godinu-godinu i po kad vam disk bude bio pun necitljivih sektora, popularno receno "zabudjavljen" ;P

andjelkoyu je napisao(la):
1000 % ?
mislis komada... :)

Elem, "iz prve ruke" informacija: Nabavna cena i "A" i "B" klase (PRINCO sa i bez slovca oko rupice) je ISTA.
Ali,u mom slucaju - B klasu rezac prepoznaje kao max. 24x a A klasu kao 32x , iako je A klasa deklarisana na cak 48x.

Čisto sumnjam da je ista nabavna cena, ali i ako jeste ne mora ništa da znači, odnosno ne stiže iz istog izvora. Obrati pažnju na boju Princo diskova, oni što više vuku na zeleno su 24x a oni što više vuku na plavu boju 48x (i jedni i drugi mogu i brže da se snimaju, ali je trgovačka oznaka takva, a iz iskustva gledano i kvalitet se ipak razlikuje).

outlaw je napisao(la):
...

Upravo sam narezao zadnji od 100 komada nelabelovanih (znaci B klasa) i NIJEDAN nije pukao!

Vecina je rezana kao audio na 8x, a ostali na 32x...

A kako mislish da pukne kad imash burn proof ? :)
Fora je u kvalitetu diskova, max brzini koju moze da izdrzi, kao i overburn...A klasa se overburnuje isto kao i Verbatim (pravi)...

Heinz je napisao(la):
...

Čisto sumnjam da je ista nabavna cena, ali i ako jeste ne mora ništa da znači, odnosno ne stiže iz istog izvora. Obrati pažnju na boju Princo diskova, oni što više vuku na zeleno su 24x a oni što više vuku na plavu boju 48x (i jedni i drugi mogu i brže da se snimaju, ali je trgovačka oznaka takva, a iz iskustva gledano i kvalitet se ipak razlikuje).

Evo,drzim oba diska u ruci - i jedan i drugi imaju - e sad - meni ovo vuce na zeleno,ali nisam 100% siguran.
Na stapu sa strane - izgledaju kao vrlo tamna,plava boja,a opet sa donje strane tamnija zelena...
Zaista,osim PRINCO znaka nema razlike.
ATIP SmartBurn od Lite-ona pokazuje iste vrednosti i 48x max. brzinu (ali je 32x realna)
Decko od koga uzimam uvozi preko 100.000 komada godisnje,i ne vidim zasto bi lagao za nabavnu cenu.

Ja ljudi nelupajte O.K.
kako moze disc da bude necitljiv za godinu dana.
Evo vec 3godine rezem filmove ima nesto i na verbatimu ali mnogo vise noname(princo)
Filmove izdajem i niko se nezali.Svako ga je mogao presnimiti na hdd bez problema.
Neznam ucemu praviti problem.Evo prenogo sto sam postovao uzeo sam najdavnije rezane filmove
2ver i 2pri odradio sam u neru cd-speedu DEA quality test i nema ni jedne greske ni na jednom.
Zato kako cd izadje iz peci takav i ostaje(naravno bez grebanja i silovanja cd-a).
A ver imam manu da ga nece svaki rezac moci rezati na max deklarisanoj brzini a princo hoce

c3 je napisao(la):
Ja ljudi nelupajte O.K.
kako moze disc da bude necitljiv za godinu dana.
Evo vec 3godine rezem filmove ima nesto i na verbatimu ali mnogo vise noname(princo)
Filmove izdajem i niko se nezali.Svako ga je mogao presnimiti na hdd bez problema.
Neznam ucemu praviti problem.Evo prenogo sto sam postovao uzeo sam najdavnije rezane filmove
2ver i 2pri odradio sam u neru cd-speedu DEA quality test i nema ni jedne greske ni na jednom.
Zato kako cd izadje iz peci takav i ostaje(naravno bez grebanja i silovanja cd-a).
A ver imam manu da ga nece svaki rezac moci rezati na max deklarisanoj brzini a princo hoce

Nisam ni sporio kvalitet pravih Verbatima, kao ni sjajnog Princa koji i sam koristim, vec "kvazi" Verbatima, a povod iritacije je sto sam pre neki dan uzeo 15-ak malko starijih igara od drugara da ih narezem sebi, cisto da ih imam.
Medjutim od 15 diskova samo 3 su mogla da se narezu, ostali su puni gresaka, rupa i ko zna cega, pa cak i oni na kojima se ni najmanje ostecenje ni grebotina ne vide, i od njih ne moze da se napravi validan image. Samo sa nekim programom koji moze da emulira osteceni deo, ecimo FantomCD, moze da se uradi.

Naravno svi diskovi su bili na "Verbatimu", onim braon, zutim i narandzastim verzijama...

Vrh Dno