Šta je novo?

Princo 48x, labelovan - super je, jedino sto imam problem.

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Ovih dana sam pazario Princo 48x na stapu (100kom) koji je label-ovan, odnosno ima "sedefastu" stampu. Blizu sredine je napisano (karakteristicnim fontom) princo. Na samom disku je oznaka CDR-80 700MB/80Min 2x-48x...
Sve u svemu, bombona (platio sam ih 1950 dinara). Narezem audio kod mene na teac w540e, na 16x - odnesem na posao gde je prastari dvobrzinac (dolphin). Nikakvih problema.
Narezem jedan data disk, odem kod coveka koji ima neki 4x (funai ili nesto slicno, slabo poznato), super, sve sam mu kopirao na hd.

E, al` odem kod mog kuma koji ima Sony CRX0811 (8x4x32 ,2MB buffer), koji mu je poslat iz SAD-a, kupljen u retail pack-u sa Sony CD extreme i AbCd (za udf) - i taj nece (ich) da ga pozna, procita....
Sve ostale medije koje sam przio, cita ok. Slicno se desava sa po nekim diskovima koji su kupljeni kod skc-a (bgd), a koji su naprzeni na ponekim no name (digital storage). Lici na skolski primer nekompatibilnosti. U slucaju kada se ubaci prazan disk rezanje ne moze da zapocne (winXP, nero55914, aspi 4.72.2, ms xp burning update...).
Druge medije ovaj rezac bez problema cita przi.

Imam 80ak ovih princo. Sebi bih zadrzao 30ak, a 50ak bih zamenio (jer trebaju medije i kumu). Dakle, menjam ih za bilo koje labelovane medije koje imaju 700MB kapacitet (max brzina mi nije bitna). Sve medije sam spakovao u kesice sa celofanskim prozorom (placao sam ih po 3.6 din).

Btw, atip ovih princo je isti kao i onih koji nisu label-ovani, pa CDR ATIP reader kaze ovo:

Media : CD-R/RW media
Media : CD-R media
Disc(Matrix) Manufacturer : Princo Corporation
Recording Characteristics : Short Strategy Type (ex. Phthalocyanine type media)
Indicative Target Writing Power : 7 mW
Use : Restricted
Capacity (nominal) : 702.83 Mb

Nero Info Tool: Princo, CDR, 79.59.74

Hm, mozda bi neko za resenje problema predlozio noviji f/w za crx0811 medjutim ja nisam naisao ni na jedan (koji bi mogao da se dl.)

Jel može taj Sony uopšte da radi sa 700 MB diskovima? Zvuči glupo.... Sećam se da neki HP rezači koji su bili u stvari Sony nisu mogli....

Heinz je napisao(la):
Jel može taj Sony uopšte da radi sa 700 MB diskovima? Zvuči glupo.... Sećam se da neki HP rezači koji su bili u stvari Sony nisu mogli....

Hvala Heinz,
verbatim data life 700mb 24x, tdk d-view colour 24x 700mb, sony neobelezeni.. Creation (plasmon) 700mb, SmartBuy 24x 700mb... sve sto sam probao da przim primalo se bez problema, jedino ne moze da svari ovaj princo.

Imam ja na poslu neki prastari BTC rezač koji neće da sarađuje sa pojedinim diskovimo od 700 MB, recimo Verbatim i Princo ne prepoznaje nikako, dok neki stari (ne znam sad koji) isto od 700 MB prepoznaje. Ko će ga znati....

Vrh Dno