Šta je novo?

Prime95 mogucnost varanja

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Slucajno otkriveno od strane FantomX_a
kada pokrenete Prime95 i pomerite datum (ili vreme) sistemskog sata unapred, zatim zaustavite prime, prikaze se vreme trajanja koje iznosi razliku od pocetka do zavrsteka po sistemskom satu

evo slika... pokrenut prime, pomeren datum za tri dana i zaustavljeno. pise da je prime radio 72h :)

fake_test.png

pisao sam autoru programa o ovom bug_u i dobio odgovor

George Woltman

Hi

I'm on vacation now. I'll look into making a simple fix on my return.

Regards,
George

Super...sad se broj potencijalnih prevaranata umnogostrucio...
Bolje da si cutao... :D

Link ka thread-u gde sam postovao takav rezultat, niko nije posumnjao, dobio sam chak i pohvale :)

thread: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=178907

moj post: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1609983&postcount=29

big joe post: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1615148&postcount=31

dominator priceless post :D: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1615383&postcount=36

moj post gde sam napomenuo, ali opet niko nije shvatio, mozda i jeste :)

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1615356&postcount=33

Fino si nas zeznuo :p nije mi bilo ni na kraj pameti . . .

^
To je i najtuznije u celoj prici, niko nije ni primetio, ko zna koliko ljudi vara na ovu foru.... :(

^
To je i najtuznije u celoj prici, niko nije ni primetio, ko zna koliko ljudi vara na ovu foru.... :(

'ajd ti si to uradio iz zezanja, ali stvarno zalim likove koji imaju potrebu da varaju zbog zelje da ispadnu face... A ima takvih...

Inace, mnogi programi se mogu zeznuti na foru sistemskog sata. Znam da me je Everest Ultimate jednom zezao dok nismo malo proputovali u proslost :)

na takve stvari ni ne pomshljam ali su izuzetno tuzne

vara sebe...ako zheli da mozhda proda odredjeni proc uz 3-4 dana rada prime-a, samo lud bi upravo poverovao da je neko toliko dugo testirao.

svakako korisno za videti a ko to koristi ...nemam komentar.. kao kad retardi pale wh u fps-ovima..pa kao budu dobri....

sve cesce ljudi stavljaju u oglasima link ili sliku sa prime stabilnoscu, e sad da li je to lazirano ili ne ne moze se znati, bolje je da program ne dozvoli takvu mogucnost :)

Nisam u životu puštao prime da mi maltertira mašinu duže od sat vremena.
Šta ćeš kad sam nestrpljiv.

Cime se ljudi sve bave strasno.
Svaka tebi cast sto si to otkrio sad niko vise nece verovati prajmu.

Ajde manje vise kod nas sto ce lazirati tj sebe lagati ili su vec lazirali nego sto se to verovatno desavalo i na sajtovima koji imaju ime i koji predstavljaju simbol znanja i imaju respekt kao sto su xtreme systems i sl..Siguran sam da je toga garant bilo.Bas mi pade na pamet shoot koji mi je ostao u pamcenju od nekih 72h tako nesto a bilo mi je setovanje totalno prosecno za taj stabilan clock!

Poslednja izmena:
Pa da, na xtrem-u i jos nekim sajtovima ima dosta shot-ova gde je prime prekinut nakon nekoliko sati, mislim chemu to, SS ili bilo shta moze da se uradi u toku prajmovanja.....

Kao što sam ti rekao preko preko msn-a ovo se vidi iz avijona da je lažnjak, jer test nije ni počeo :) Tako da samo neupućen može biti prevaren. CPU test počinje sa 8k, što će reći tu se odma vidi da nije ni prvi gotov, potom, tj. 10k nije vidljiv koji posle 2-3-4 min bude prebačen, a gde je 12K, 14K, 16K, 18K itd :d

Kao što sam ti rekao preko preko msn-a ovo se vidi iz avijona da je lažnjak, jer test nije ni počeo :) Tako da samo neupućen može biti prevaren. CPU test počinje sa 8k, što će reći tu se odma vidi da nije ni prvi gotov, potom, tj. 10k nije vidljiv koji posle 2-3-4 min bude prebačen, a gde je 12K, 14K, 16K, 18K itd :d

Tacno ali moze recimo da pusti Prime jedno 3h da mu prodje i da izlista sve te testove i onda da ga prekine i da ispadne kako je prosao dosta duze.

Tacno ali moze recimo da pusti Prime jedno 3h da mu prodje i da izlista sve te testove i onda da ga prekine i da ispadne kako je prosao dosta duze.

Upravo to, nakon 2-3h test krece takoreci iz pochetka, opet krecu iteracije sa malim brojevima, tako da se opet moze iskombinovati prevara. :)

@Spacemaster

Stari lisac odmah provalio, nisam ni sumnjao. ;)

Po meni dovoljno je 2-3 sata terati test i to je neka uslovna stabilnost.Ko lazira rezultat ,vara sebe,a kad tad bice provaljen od strane drugih.

:smash:

Po meni dovoljno je 2-3 sata terati test i to je neka uslovna stabilnost

Uslovna jeste, ali potpuna definitivno nije. Skontao sam nedavno (dok sam imao onaj E2180) da je to nedovoljno, klokovan je CPU bio na 3.2 Ghz sa 1.34V, LinX prolazi, OCCT prolazi, 3-4h Prime-a prolazi, markovi prolaze, sve ultra stabilno, i onda odigram Company of Heroes, stignem do kraja misije i BSOD... I onda sam pustio Prime preko noći i ujutru kad sam se probudio, vidim da je puklo drugo jezgro nakon 7 sati... Dodao sam malo napona (na 1.35V), Prime prolazio 12 sati i CoH radio besprekorno... Tako da, za potpunu 100% stabilnost, barem 12h... :wave:

Uslovna jeste, ali potpuna definitivno nije. Skontao sam nedavno (dok sam imao onaj E2180) da je to nedovoljno, klokovan je CPU bio na 3.2 Ghz sa 1.34V, LinX prolazi, OCCT prolazi, 3-4h Prime-a prolazi, markovi prolaze, sve ultra stabilno, i onda odigram Company of Heroes, stignem do kraja misije i BSOD... I onda sam pustio Prime preko noći i ujutru kad sam se probudio, vidim da je puklo drugo jezgro nakon 7 sati... Dodao sam malo napona (na 1.35V), Prime prolazio 12 sati i CoH radio besprekorno... Tako da, za potpunu 100% stabilnost, barem 12h... :wave:

Imam ja svoj specijalni prime95,kad mladji sin opali 7-8 sati igranja online,onda sam ubedjen da je stabilno,xexe. (taj moze sve da razbuca) :D

:wave:

Eeee.. Da je Balti ovo otkrio, a'l bi nam dokazivao stabilnost svog cpu-a. :)

Ja sam naleteo na par prime-ova po 80sati i jos se razmisljam, koliko treba biti lud pa pustiti toliko da radi. Sad mi je sve jasno. :)

Koliko li samo laziranih stabilnosti ima?! A i onako ne volim prime95. :p

Poslednja izmena:
svako testira stabilnost na svoj nacin ali igrice su ubedljivo najbolje merilo
dok sam imao Athlon 64 2800+ clawhammer koji na 2.4Ghz pucao prime posle 1sec ali se komp nikad nije gasio i bagaovao tako da svako stabilnost prilagodjuje prema sebi :wave:
imao sam slucaj ide orhos bez problema pustim cinebench i zabode,bsod i ostale gluposti . . .

Samo testiranje prajmom, orthosom, linx-om, ne mora da znachi da je mashina stabilna kao shto se nazalost i pokazalo u samoj praksi. Chesto ume da bude do sistema, prajm radi, u trenutku OS zabaguje, prajm baci greshku... Cepash Orthos 10h, sednesh da igrash igru, komp se spuca... OK, to je vec poznato, napojis malo strujom proc, i naravno sve bude stabilno. Mnogo razloga moze da izazove nestabilnost samog SW-a za testiranje, sa svakom novom verzijom se peglaju bagovi, dodaju nove funkcije.... Mislim radi Otrhos 12h, pustim linx, on zabode na 48-om loop-u... Shta sad? Ajde jovo nanovo, vrzino kolo, prajm stable, orthos stable, vishe nema smisla...
Upoznao sam momka, 3d rendering radi, njemu ako nije OC stabilna mashina, puche render posle 3h i moze se obesi, u tim sluchajevima ima smisla vrteti besomuchno testove. Ako prodje prajm 3h, stabilno je, druga pricha je kad se tu ubaci grafika, onda ume da dodje do nestabilnosti na relaciji Vcore, NB V, to je reshivo..... Ali besomuchno prajmovanje, sve mi vishe gubi smisao, moze glupi Creative driver da zabaguje u momentu na 11h 59min, i shta onda? :S:

Poslednja izmena:
Fora sa pucanjem prime-a recimo je sledeca.
Setujes bios za stabilne vrednosti i pustis prime da radi on pukne posle 1min po jednom jezgru~!
Fora je bila bas u tom satu sto je bio pomeren kao i datum iz sistema!Ne znam dal ste znali za to ali sam provalio da tu bug-uje prime!

Sto se tice igara nisu nikakvo merilo stabilnosti.To mozete dokazati sebi koriscenjem plugina za real time pracenje jezgara procesora pa cete videti koliko je diskutabilno od igre do igre koliko zapravo koristi cpu,tj iskoriscava.Probao sam Crysis i nisam mogao da verujem koji mali procenat iskoriscenja a ovamo spuca po sistemu kao da koristi 200%!

Treba koristiti razne metode i nikad se ne treba drzati samo Prime-a jer nije merodavan za 100% miran san!Ja sam koristio metodu prime + 3d mark cpu test na loop i pustim jedno 6h!
Definitivno mnogo dobar program je Intel Burn Test i ako sistem po njemu prodje ne postoji aplikacija koja ce da ga obori i ucini nestabilnim.Prime je bespomocan u odnosu na IBT!Svakako treba biti open mind i isprobati sve metode mada to zavisi od licne percepcije usera i njegovih potreba.

Ovo gore je lepo objasnio FantomX,sve su to mogucnosti da nekad zabaguje prime!

Poslednja izmena:
Vrh Dno