Šta je novo?

Prilljucivanje Linuxa u Domen

Machiavelli

Čuven
Učlanjen(a)
08.12.2003
Poena
619
Radi se o Linuxu SuSE 9.0.Instaliran je na jednoj od masina u LAN-u.Samba client je prepoznao ime domena i ponudio mi da se prikljucim, uz upozorenje da korisnik nije poznat na mrezi.Pokusao sam da se ulogujem kao neki od korisnika vec registrovanih na serveru ali stalno ista greska: "Ne mogu da pristupim domenu".Samo to bez objasnjenja i bez obrazlozenja greske.
Linux imam kratko i ovo mi je prvi put da ovo pokusavam, tako da budite nezni 😀

Machiavelli je napisao(la):
Radi se o Linuxu SuSE 9.0.Instaliran je na jednoj od masina u LAN-u.Samba client je prepoznao ime domena i ponudio mi da se prikljucim, uz upozorenje da korisnik nije poznat na mrezi.Pokusao sam da se ulogujem kao neki od korisnika vec registrovanih na serveru ali stalno ista greska: "Ne mogu da pristupim domenu".Samo to bez objasnjenja i bez obrazlozenja greske.
Linux imam kratko i ovo mi je prvi put da ovo pokusavam, tako da budite nezni 😀

Tesko je reci sta je problem iz tvoje sture poruke o greski......preporucujem ti da, posto nemas iskustva sa linuxom i sambom, instaliras SWAT (samba web admin tool) ili WEBMIN, pa preko nekog od browsera podesis sambu. Isto tako vrlo verovatno RH poseduje graficki alat za konfiguraciju sambe, potrazi ga po menijima.
A ako nisi jedan od onih 'point&click" likova, baci se na rucno editovanje /etc/samba/smb.conf fajla.

Drugo, koju verziju sambe i koji samba klijent koristis? Recimo Linneighborhood i samba 3 se ne podnose; Zatim, mozda pokusavas da ubacis sambu u domen u svojstvu domen kontrolera - sto ne moze ako imas sambu 2.x i aktivni direktorijum u windows domenu.

Sve u svemu, preporucujem ti posetu sajtu samba projekta - na www.samba.org imas gomilu howto dokumentacije, primera konfiguracionih fajlova i mnogo cega drugog. Divna prilika da naucis nesto novo 🙂

Ukoliko zaista zapnes, postuj /etc/samba/smb.conf .

Nazad
Vrh Dno