Šta je novo?

Prilikom instalacije Windows 7. ne prikazuje particije na hard-u

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Kad sam dosao do dela gde se particionise disk, obrisao sam recovery particiju i C particiju (i na ekranu mi je ostala samo D particija). I sad imam 50 gb prostora koji se ne prikazuje u samoj instalaciji i ne mogu da napravim novu particiju. Mogu jedino da obrisem i D particiju ili da je formatiram. Moze li mi neko reci kako i sta da radim nebili se prikazalo i tih 50 gb pa da iz Windowsa kreiram c particiju?
Ne znam da li je bitno ali sistem instaliram na laptop-u

Iz ocaja obrisao sam i D particiju i sad ne prikazuje nista...

Poslednja izmena:
A što ne probaš iz Acronis Disk Directora da napraviš particije po želji i onda pokreneš instalaciju

Probao sa Partition Magic i ne mogu da napravim nista jer mi prikazuje HDD kao da ima particiju koja je pukla. Medjutim problem sam resio tako sto sam particionisao HDD iz linux-a i onda instalirao os

Partition Magic je prestao da bude upotrebljiv onog trenutka kada XP nije više bio poslednji Windows u opticaju. Treba ga izbegavati.

EASEUS.Partition.Master.v9.1.0.Professional.Edition radi na svim windowsima, evo i na 7mici i 8mici i nema problema sa SATA 2 diskovima. Daleko više opcija, vraćanje particija itd.

Treba da pokrenes instalaciju W7 i da pokrenes diskpart.

http://www.sevenforums.com/tutorials/119713-diskpart-pc-startup.html

obrises sve particije i pokrenes install ponovo.

Windows7 je, uprkos mnogim koji ga kude, doneo mnogo izmena koje olaksavaju muljanje sa particijama, slikama diskova i slicno... XP je bio sjajan, ali treba ici dalje :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno