Šta je novo?

Prikljucak za gradiliste?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Treba da uradim prikljucak za gradiliste zbog neta i video nadzora...SBB radi prikljucak i na mestu prikljucka planiram da stavim wifi ruter kako bi uprava gradilista imala net, moje pitanje je koji ruter da uzmem ako mi je udaljenost od prikljucka gde ce stajati wifi ruter do uprave gradilista nekih 130-150m? Ili se to resava na neki drugi nacin ?

Ako na pola puta imas mogucnost da stavis taj router onda jedan utp od sbb modema do njega (ne vise od 100m) i jedan kabl iz njegovog LAN porta do AP-a koji stoji u direkciji. Opcija broj dva ukoliko imas opticku vidljivost je npr. mikrotik i antena kod SBB modema, i na drugom kraju antena i AP. A pitanje je i gde ti se nalazi taj DVR od video nadzora jer i njega moras povezati na mrezu.

Poslednja izmena:
Snimac od video nadzora ce biti na istom mestu gde ce se i dovesti prikljucak SBB-a, to nije problem...posto nisam iz te price, problem mi je samo da li postoji neki wifi ruter koji bi mogao bez problema da savlada tu udaljenost do uprave gradilista? Opticka vidljivost nije problem

Snimac od video nadzora ce biti na istom mestu gde ce se i dovesti prikljucak SBB-a, to nije problem...posto nisam iz te price, problem mi je samo da li postoji neki wifi ruter koji bi mogao bez problema da savlada tu udaljenost do uprave gradilista? Opticka vidljivost nije problem

tp link 5210g ili novi 7210

tp link 5210g ili novi 7210

Si siguran da TP-Link može da baci 130-150m kako reče čovek u prvom postu? Ne pod*ebavam, samo me interesuje,
imam sličan problem. Ako može, da uštedim neku kintu.

Sad video, može! Hvala ti ko bratu rođenom! :wave:

Poslednja izmena:
Dva 5210g bacali su mi bez problema 5.100m (po Google Earth-u) bez dodatnih antena i to je radilo skoro tri godine dok mi oluja nije otkinula jedan nosač sa krova i AP je upao u vodu i crkao :(

Dali su mi sledeci predlog pa ako mozete da prokomentarisete opremu, da se ne zaletim...
Dva komada TP Link TL-WA7510N, jedan bi stajao na mestu prikljucka na kranu, a drugi bi stajao kod uprave gradilista (udaljenost oko 130m, vidljivost ok)
Jedan komad TP Link TL-WR940N, stajao bi u upravi gradilista.

Kakvi su komentari?

Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno