Šta je novo?

Prikazivanje datuma na DV snimku - Panasonic DS89

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Kada snimim nesto na kasetu i kasnije to gledam na LCD-u camcordera, regularno je ispisano vreme kada je snimak zabelezen, ali nigde nisam pronasao opciju da to ubacim na sam video zapis.

Da li je to moguce odraditi preko nekog software-a prilikom grebovanja?

Uputstvo imam na nekoliko jezika, ali nijedna meni poznat. Na NET-u nisam pronasao ENG verziju.

Unapred hvala :)

aha,koliko sam te ja razumeo ti bi da snimak,koji sa kamere prebacis na kompjuter tj.HDD,ima na sebi datum i vreme snimanja.

Pazi ovako verovatno znas i sam da se na snimku belezi time code.On je sastavni deo tog video file-a i kad ga prebacis na HDD-a(znaci kao na .jpeg fotografijama *exif).Da je on idalje tu mozes vrlo lako proveriti,kada prebacujes snimak recimo WinDV-om,koji taj snimak prebacuje po snimnjenim scenama,videces da ih sortira po datumu i vremenu snimanja(mozes da odes u properties).
Kada taj snimak naknadno vratis na kameru,tj.traku ti dobijes isto snimak sa time code-om,ali bilo sta da radis na samom snimku,recimo ubacis title,ili tranziciju,ti ces na delu snimka sa titleom(dokle traje title) ili na mestu gde je tranzicija izgubiti time code.Dakle kao kad radis neku "jacu" obradu fotke na PS-u pa izgubis *exif(kod videa bilo koju obradu samog snimka,da radis izgubis time code,i data code).
Nisam cuo za program koji "usnimi" (zalepi)time code na sam snimak.(naravno kod analognih kamera je to standard,tj.na taj nacin se snima datum i vreme).

Znaci nema mi pomoci? :(

pazi ja jos nisam cuo da postoji neki program koji taj "time code" lepi na snimak.Mislim ako ti je samo datum bitan(a ne vreme) onda bi mogao da kreiras title i da bude na snimku u recimo donjem levom uglu svo vreme(dok traje taj datum).Samo pitanje je koliko ce to estetski da bude "lepo".

Vidim da ima nekoliko programcica koji to rade. Nemam trenutno nijedan DV AVI na HDD-u da isprobam. ova fora sa pravljenjem titlova je odlicna. Ne nagradi ti snimak, a ipak imas vreme kada je snimljeno :)

Skinuo sam DVSubMaker, jer se svi ostali, koji su mi odgovarali, placaju iako na ovom sajtu pise da su free...

Samo da javim da DV sub maker odlicno odradjuje posao zbog koga je ovaj topic pokrenut ;)

Nazad
Vrh Dno