Šta je novo?

Prikaz: 10 igara za vaš netbook

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Prikaz: 10 igara za vaš netbook

Protekle dve godine donele su poplavu kompaktnih netbook računara, sa cenama koje neprestano padaju. Očekivano, na našim prostorima su trenutno najprodavaniji najjeftiniji modeli u rangu do 25000 dinara. Poslednja generacija ovih jeftinih netbookova se, grubo rečeno, kod proizvođača jedino razlikuju po dizajnu i brendu čiji logo nose, dok je osnovni hardver gotovo identičan.

uvod.jpg

Naravno, u pitanju je Intelova Atom platforma koja kao monopolista u ovom cenovnom segmentu trenutno nudi Atom N450 procesor na 1.66GHz sa integrisanom GMA 3150 grafikom na istom parčetu silicijuma, uparen sa 1GB ili 2GB DDR2 memorije i ekranima veličine 10 inča, rezolucije 1024x600 tačaka po inču. Naravno, ovi mališani su pre svega namenjeni za surfovanje internetom, gledanje filmova i eventualno neke Office poslove sa ciljem da pruže što veću autonomiju.

Međutim, ovaj hardver je u određenoj meri dovoljan i za konzumiranje još jedne vrste zabave - gaminga. Naravno, ne treba očekivati čuda i igranje najnovijih AAA naslova. Zato su tu mnoge "igrice" koje uglavnom dolaze od nezavisnih razvojnih timova i čija cena retko prelazi 10 evra. Igre od kojih ne možete očekivati fensi grafiku, kompleksnu priču i visoku produkciju, ali možete sate i sate kvalitetne zabave, kakva je preko potrebna za prekraćivanje vremena tokom višečasovnih putovanja. Treba napomenuti da mnoge igre mogu biti podjednako zabavne i mladim i starim, što nikako ne treba odvratiti "iskusne matore igrače" da ih barem probaju.

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/gejming/10-igara-za-vas-netbook.html

haha sjajno :)

nego sta je ovo ljudi moji, benchmark se bacio na gejming ? posle toliko godina, deluje neverovatno ;)

Tek ce da se baci. :)

interesantno, bachi na pm neki info ako nista :)

Logično je da se tome posveti pažnja kad su forumi namenji igrama ili najposećeniji ili imaju najviše odgovora po temama

jeste logicno, dugo im je trebalo ;) gaming pokrece mnogo toga

Može li se znati da li ste testirali igre na netbooku sa komponentama navedenim u uvodu?
I nešto možda još bitnije, da li ste ih probali na na XPu ili 7ici? :)

Skoro sve navedene sam pokušao da pokrenem na 4G surfu (na koga je nakačen monitor), i većina ne radi, znači nije da rade loše (najlošije radi Diamond Dan, a i Westward Kingdoms pomalo secka mada me igra ne privlači previše). Plants vs. Zombies mi odavno radi bez problema, a Airport Maniu (kec) igram svaki čas već 2 dana iako je igra takoreći za *****e :d ostalo ništa ne mogu ni da pokrenem.

Znam da je ovo "prvi" netbook :guitar: i da je Pinetrail nešto brži, pogotovo grafika, al' zanima me na kom sistemu ste ih probai čisto da eliminišem da l' me zezaju verzije koje sam skinuo.

Sve igre su probane na hardveru iz teksta, na Win 7 x86.

Nazad
Vrh Dno