Šta je novo?

Prijedlog!?

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Zbog ucestalih pitanja "Koju karticu da kupim?" mozda bi neko mogao da napravi nekakvu tabelicu slicnu Sasinoj(koja bi se mogla malo i azurirati 😉 , :wave: ) u kojoj bi se s jedne strane nasli CPU-i, a sa druge graficke kartice.

Da pojasnim! Npr. za XP 2400+ ili [email protected] maximum je R9800 PRO ili 6600GT (ovo sam naveo cisto hipoteticki, znaci nisam siguran i ne tvrdim). Mislim da bi pomoglo pri kupovini graficke kartice. Znas koji CPU imas u masini pogledas koja bi mu kartica najbolje "pasovala". Minimum od 512 MB sistemske memorije se podrazumijeva.

Malo sam ovo zakomplikovao prilikom "pojasnjenja", ali nadam se da je razumljiva ideja.
:wave:

Razumljiva je tvoja ideja, ali da li je izvodljiva to je pitanje.
Mislim da bi to stvorilo vise problema nego koristi. Na primer, imas mnogo ljudi koji koriste komp za gledanje filmova, ili se bave necim u 2D. I sta onda? Neko vidi da uz njegov/njen procesor pasuje neka karta od €200.Zamisli mogucu konfuziju. Ako neko po ceo dan igra igre, sta bi mu falilo da ima 2.4 GHz CPU i GF6800, to znaci vece rezolucije i AA i AF...

Nazad
Vrh Dno