Šta je novo?

Prijedlog-graficka karta

MassiveMojo

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2013
Poena
154
Pozdrav svima!
Potrebna mi je necija pomoc.
Naime,igram WOT vec duze vrijeme na svom starom racunaru.Mogu da je igram glatko,sa normalnim FPS samo kada graficka podesavanja spustim na totalni minimum.
Imam sledecu konfiguraciju
Asus M2N
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+
3 GB DDR2
Nvidia 9500gt
Sad mi treba pomoc,mislio sam uzeti neku graficku kartu koji bi mi pruzila normalno igranja na medium/high podesavanjima.
Treba mi pomoc nekog iskusnijeg.Isplati li se uopste ulagati pare u ovu konfiguraciju?Ako se isplati,koju kartu uzeti?
Izvinjavam se ako sam ovu temu otvorio u pogresnom dijelu foruma.

Aj prvo da probas nesto prije nego das pare za hw.

Evo eazytoolz,

http://db.tt/ZknPtrP0

pokreni ga, desni klik pored sata pa CPU Affinity. Ides na Hinzfugen pa nadjes exe fajl od wota i dodas sva jezgra koja su ti aktivirana (imaces da stikliras jedno CPU polje u prozoru odmah nakon dodavanja exe). Onda oznacis kucice ispod njega o OK.

Wot tweaker-om pogasi sve sto mislis da ti ne treba...

Posto pokrenes wot (logujes se) idi ponovo na cpu afinity i provjeri da li stoji zelena lampica pored igre.

Uradi sve ovo, i vidi kakav je fps.

Ako negdje zapnes pisi.

Aj prvo da probas nesto prije nego das pare za hw.

Evo eazytoolz,

http://db.tt/ZknPtrP0

pokreni ga, desni klik pored sata pa CPU Affinity. Ides na Hinzfugen pa nadjes exe fajl od wota i dodas sva jezgra koja su ti aktivirana (imaces da stikliras jedno CPU polje u prozoru odmah nakon dodavanja exe). Onda oznacis kucice ispod njega o OK.

Wot tweaker-om pogasi sve sto mislis da ti ne treba...

Posto pokrenes wot (logujes se) idi ponovo na cpu afinity i provjeri da li stoji zelena lampica pored igre.

Uradi sve ovo, i vidi kakav je fps.

Ako negdje zapnes pisi.
Evo uradio sam.
Kad iskljucim vecinu efekata,dobijam izmedju 30-40 fps.

Jesi zadovoljan? Je li i koliko bolje nego ranije?

U principu, ni sa nekim top hw-om neces na svakoj mapi imati 60+ fps-a. WoT je uzasno neoptimizovana igra ali eto, wot tweaker + easytool i igrivo je.

Ja na mojoj konfiguraciji na med podesavanjima imam 40-60 fps uz ovo gore.

Eazytoolz mi je eliminisao one ludacke padove fps-a sa recimo 35-40 na 15ak...

Meni u principu treba karta koja moze pokretati igru na srednjim detaljima.Znaci da mogu upaliti AA,gusjenice,i efekte granata(sto mi je jako bitnu u slucajnu atriljerije),posto mi je trenutno na minimum,tako da samo vidim crnu mrlju gdje padne granata.
Treba mi neka karta da moze to pokrenuti sa nekim fps 30-40,ali da odgovara na moju konfiguraciju,ako ima takva.

Ako ne misliš u skorije vreme da upgrade-uješ mašinu (ploču, CPU) onda predlog je neka jeftinija GT640

Ili ako više voliš AMD, onda HD7750 (za nijansu rača od GT640)..

skoro ista dilema, samo jedna razlika da ja moram da uzmem kartu, jer je Biostar 4650 ddr3 ispustio dušu, usled kratkog spoja na internoj usb, koji sam proizveo usisavajući prašinu.
"konfiguracija" je u potpisu.
nisam jako dugo kupovao komponente, pa mi treba odgovarajuća pomoć.
izbor se sveo na 7770 Powercolor (garancija 24m, trebalo bi da ima 4to6 pin i dvi to vga u kutiji)
i Gigabyte (36m garancija ali nema potrebne mi konektore)

Ne znam kakva je marka powercolor, ali vidim da u lepezi kartica one imaju uvek za nijansu nižu cenu.
ako može predlog za neku drugu ili 7750.

Nazad
Vrh Dno